AGF sendte HB Køge tilbage til 1. Division

Category: Senior - Elite 0 0

Om blot 18 dage løber HB Køge spillerne på banen til deres foreløbligt sidste kamp i Superligaen. Dette blev en realitet, da HB Køges medoprykker AGF søndag sendte svanerne retur til 1. Division.

De såkaldte eksperter har sagt det fra start, og hvad der længe har ligget i kortene, blev søndag eftermiddag til barske kendsgerninger for HB Køge, fordi her forsvandt de sidste matematiske minimalske muligheder for overlevelse i landets bedste række for Køge-fusionen: HB Køge.

Islandsk målhelt
Efter 20 minutters spil var det Søren Berg, der tog et par træk frem i banen og fyrede af lidt uden for feltet. Målmand Morten Haastrup Jensen kunne kun parere, og bolden endte for fødderne af Aron Johansson, der gjorde det til 1-0 til AGF.
Islændingen har nu scoret fire kampe i streg for Århusianerne.

Resten af første halvleg forløb med et lille spilovertag til HB Køge, mens AGF dog skabte mere, når man havde bolden.

Efter pausen var det fortsat AGF, der skabte de største chancer, men med godt 20 minutter tilbage af kampen, var det alligevel HB Køge, der fik udlignet. Et hjørnespark blev præcist sendt indover af Lasse Kronborg, og Simon Richter kunne heade bolden i nettet.

Men Aron Johansson var ikke færdig med at imponere i kampen. Med godt 10 minutter tilbage tog islændingen sagen i egne hænder. Fra venstre siden bevægede han sig køligt forbi to-tre tøvende Køge-forsvarer ind i banen, og med et fladt spark nederst ved forreste stolpe sparkede han AGF på 2-1. Det var hans syvende mål i foråret.

Og bare få øjeblikke efter blev det også 3-1 til AGF. Hjalte Nørregaard førte bolden frem i højre side, og med et svævende indlæg fandt han Osama Akharraz bagerst i feltet, som flot flugter bolden ind i det lange hjørne. Det er anden kamp i træk, Akharraz scorer.

 

Med nederlaget er nedrykningen altså en realitet for HB Køge, der har nu 10 point op til OB med kun tre spillerunder tilbage.
AGF fortsætter derimod jagten på Europa League-pladsen og har nu seks point ned til Silkeborg på sjettepladsen.

Man må erkende at de to oprykkere har forvaltet deres muligheder i Superligaen på vidt forskellig vis.
AGF virkede mere “parate” til danmarks bedste række, mens HB Køge vel reelt mistede muligheden, da man solgte sit eneste reelle angrebstalent: Simon M. Christoffersen, til Brøndby UDEN at skaffe erstatning herfor.

Ingen tvivl om at der nu venter et svært år for HB Køge, og det bliver spændende at se om holdet (om et års tid) på klubbens forholdsvis korte levetid, kan sikre sin tredje sæson i landets bedste række: Superligaen.

Delvis kilde: Bold.dk

Related Articles

Add Comment