Auri Skarbalius jagter nyt trænerjob

Category: Senior - Elite, Træner 2 0

auri400Auri Skarbalius fik ikke jobbet som landstræner for Litauen. Den tidligere Brøndby- og HB Køge-træner er nu på jagt efter en ny tjans.

Efter i en årrække at have gjort sig som træner i først Herfølge og HB Køge blev Auri Skarbalius i 2011 udnævnt til cheftræner i Brøndby. Her stoppede han i sommer, mens han i efteråret hjalp til i serieklubben Haslev FC.

I oktober blev Auri så sat i forbindelse med landstrænerjobbet i Litauen. Der var konktakt mellem Auri og det litauiske fodboldforbund, der i december imidlertid udpegede Igoris Pankratjevas som ny mand på posten.

“Det var deres valg. Argumentet var, at han skulle fortsætte den linje, der er lagt. Han var tidligere assistenttræner for landsholdet, og jeg vil gerne sige, at han er en dygtig træner. Så held og lykke til ham”, siger Auri til bold.dk og tilføjer:

“Enhver toptræners drøm er at træne et landshold, og især i sit hjemland, men jeg brænder også meget for at træne i hverdagen, så der ville være et dilemma. Jeg er en ung træner, og en af mine styrker er det daglige arbejde.”

Hvad fremtiden bringer, har Auri Skarbalius ingen anelse om.

“Jeg er åben for alt. Som træner på topniveau må man væbne sig med tålmodighed. Der har været forespørgsler fra forskellige niveauer, men jeg vil gerne et sted hen, hvor man kan arbejde med tingene og videreudvikle dem.”

“De steder, jeg har været, har jeg vist, at jo længere, jeg arbejder med tingene, jo bedre resultater kommer der. Det er vigtigt for mig, at jeg kan stille krav til mig selv, og skal jeg kunne det, skal jeg også stille krav til mine omgivelser.”

Den 40-årige litauer har prøvet livet i Brøndby, hvor der er stor bevågenhed. Drømmen er fortsat at træne på højt niveau, men mindre kan også gøre det.

“Jeg vil gerne træne på så højt niveau som muligt, men nogle gange kan det være, man skal gå et skridt ned og arbejde sig op igen derfra. Man kan også arbejde ret professionelt på et lavere niveau.”

“Der er større krav og pres på højeste niveau, men der arbejder man også med de bedste spillere og gode set-ups, og og man kan få stor hjælp fra resten af trænerteamet. Det niveau vil jeg selvfølgelig gerne arbejde på”, lyder det fra Auri Skarbalius, der hungrer efter at komme i gang igen.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at dagene er lange nogle gange. Men jeg har en struktureret hverdag og får set en masse træninger og kampe.”

Som spiller stiftede Auri Skarbalius masser af bekendtskab med det litauiske landshold, da han opnåede 65 landskampe.

 

 

Related Articles

Add Comment