Dansk topdommer stopper

Category: Dommer 3 0

Den danske topdommer Peter Rasmussen stopper som FIFA-dommer, men fortsætter i Superligaen. Den skarpe kritik efter kampen mellem Manchester City og Ajax i efteråret var dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Tidligere på ugen kunne bold.dk fortælle, at to af Superligaens mest rutinerede dommere, Claus Bo Larsen og Michael Svendsen, lægger fløjten på hylden efter denne sæson. Nu træffer én af deres kollegaer en lignende beslutning.

37-årige Peter Rasmussen fortsætter ganske vist som Superliga-dommer, men til gengæld stopper han med omgående virkning som international dommer i FIFA-regi.

Danmarks højest rangerede dommer var i november i vælten, da Manchester Citys manager Roberto Mancini forløb sig og stormede på banen for at konfrontere danskeren efter et par kontroversielle kendelser i en Champions League-kamp mod Ajax. Og netop den kamp er en del af forklaringen på Peter Rasmussens stop.

“Det har været en meget svær beslutning at træffe, men jeg er lettet og afklaret med mit valg. Jeg må også sige, det er en tanke jeg har haft i over et år, så den er velovervejet, og den har intet andet med City-kampen at gøre, end at den kamp måske bare var dråben, der fik bægeret til at flyde over”, fortæller dommeren til dbu.dk.

“Jeg føler ikke længere, jeg har overskuddet til at passe et fuldtidsjob, familien og dømme på topplan internationalt med de store krav, der bliver stillet. Det kræver for meget for mig mentalt, og det tager rigtig meget tid. Det har været umuligt for mig at være 100 procent tilstede i alle tre sammenhænge, og derfor måtte jeg træffe et valg”.

Peter Rasmussen blev udnævnt som FIFA-dommer i 2006 og nåede at dømme over 45 internationale kampe. Han er rangeret i UEFA’s næsthøjeste dommerkategori.

Jakob Kehlet og Kenn Hansen er nu Danmarks højest rangerende dommere internationalt.

 

Kilde: Bold.dk

Related Articles

Add Comment