Dansk topdommer stopper

Den danske topdommer Peter Rasmussen stopper som FIFA-dommer, men fortsætter i Superligaen. Den skarpe kritik efter kampen mellem Manchester City og Ajax i efteråret var dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Tidligere på ugen kunne bold.dk fortælle, at to af Superligaens mest rutinerede dommere, Claus Bo Larsen og Michael Svendsen, lægger fløjten på hylden efter denne sæson. Nu træffer én af deres kollegaer en lignende beslutning.

37-årige Peter Rasmussen fortsætter ganske vist som Superliga-dommer, men til gengæld stopper han med omgående virkning som international dommer i FIFA-regi.

Danmarks højest rangerede dommer var i november i vælten, da Manchester Citys manager Roberto Mancini forløb sig og stormede på banen for at konfrontere danskeren efter et par kontroversielle kendelser i en Champions League-kamp mod Ajax. Og netop den kamp er en del af forklaringen på Peter Rasmussens stop.

“Det har været en meget svær beslutning at træffe, men jeg er lettet og afklaret med mit valg. Jeg må også sige, det er en tanke jeg har haft i over et år, så den er velovervejet, og den har intet andet med City-kampen at gøre, end at den kamp måske bare var dråben, der fik bægeret til at flyde over”, fortæller dommeren til dbu.dk.

“Jeg føler ikke længere, jeg har overskuddet til at passe et fuldtidsjob, familien og dømme på topplan internationalt med de store krav, der bliver stillet. Det kræver for meget for mig mentalt, og det tager rigtig meget tid. Det har været umuligt for mig at være 100 procent tilstede i alle tre sammenhænge, og derfor måtte jeg træffe et valg”.

Peter Rasmussen blev udnævnt som FIFA-dommer i 2006 og nåede at dømme over 45 internationale kampe. Han er rangeret i UEFA’s næsthøjeste dommerkategori.

Jakob Kehlet og Kenn Hansen er nu Danmarks højest rangerende dommere internationalt.

 

Kilde: Bold.dk

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

Nu ligger det fast: Det koster fængselsstraf at udøve vold mod fodbolddommer

Nu ligger det fast: Det koster fængselsstraf at udøve vold mod fodbolddommer

For anden gang i 2014 har retssystemet fastslået at man kan tilkendes fængselsstraf for at udøve vold mod en fodbolddommer, der udfører sit hverv. Senest er en 16-årig dreng idømt 20 dages betinget fængsel.   Et rødt kort til en holdkammerat fik i foråret en 16-årig dreng til at gå løs på dommeren i en

20 dages fængsel for at skubbe fodbold-dommer

20 dages fængsel for at skubbe fodbold-dommer

Et skub i brystet med begge hænder på en fodbold-dommer, så dommer-remedierne som fløjte, kort og kuglepen, røg rundt i luften, blev onsdag 2. april takseret til 20 dages fængsel. Dermed stadfæstede Vestre Landsret byrettens dom fra 21. november sidste år. En serie 5 fodboldkamp i maj 2013 udviklede sig så voldsomt, at en 27-årig angriber

Brøndby glemte dommeren

Brøndby glemte dommeren

To af Brøndbys trænere måtte lege linjedomere, fordi klubben havde glemt at bestille dommere til sommerens  sidste træningskamp. Spillere og pressefolk undrede sig, da Brøndbys målmandstræner, Jan Hoffmann, og den fysiske træner Aron Thode hver tog et linjedommerflag og stillede sig op på sidelinjerne for at agere linjedommere til søndagens træningskamp mod Flota Swinoujscie.

Dommerne fløjter igen

Dommerne fløjter igen

De danske fodbolddommere under DFU finder nu atter fløjten frem og er klar til at dømme fodbold, efter at DBU og DFU kom til enighed på et dialogmøde fredag aften. Dermed er sæsonopstarten reddet for det danske bredde-fodboldfolk. Sent fredag aften tikkede meddelserne ind om at den verserende dommerstrejke afblæses med øjebliklig varsel. DBU og

DBU invitere nu DFU til dialog

DBU invitere nu DFU til dialog

DBU har inviteret Danmarks Fodbolddommer Union til dialog i den kommende weekend. Formålet med mødet er redegøre for de tanker DBU gør sig omkring struktureringen af dommerområdet fremover.

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier