Dommerkonflikt nu en realitet

Category: Dommer, Senior - Bredde, Ungdom - Bredde 3 0

Danske breddedommere ligger fløjten på hylden med øjebliklig virkning, og der bliver ikke dømt kampe fra og med tirsdag 12. marts. Dette gælder også træningskampe.

De danske breddedommere har frem til nu dømt træningskampe rundt om i landet, men det er slut fra og med tirsdag d. 12. marts.

Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) har besluttet at trække alle breddedommere, efter at Dansk Boldspil-Union (DBU) har opsagt samarbejdsaftalen med DFU på grund af uenighed mellem de to parter.

“Vi lægger fløjten med det samme. Der bliver ikke dømt breddekampe fra nu af. Der bliver hverken fløjtet træningskampe eller turneringskampe. Der bliver ikke fløjtet noget som helst”, siger DFU-formand Per Buttenschøn.

DFU har varslet en konflikt over for DBU per 1. april, da DFU ønsker, at breddedommernes skattefri omkostningsgodtgørelse per kamp bliver hævet fra 200 til 218 kroner.

Mandag besluttede DBU, at unionen ønsker at klare sig uden DFU i fremtiden og selv stå for påsættelsen af dommere til breddekampe. Det skal ske til 207 kroner per kamp i 2013.

“Det er en voldsom reaktion”, fastslår Per Buttenschøn.

“Jeg føler mig overbevist om, at vi har fat i det store flertal af breddedommerne. Men jeg vil ikke udelukke, at der bliver dømt nogle få kampe rundt omkring, men i det store hele bliver der ikke dømt fodbold”, siger DFU-formanden.

 

Konflikten kan sprede sig til Divisionerne og Superliga
DFU-formand Per Buttenschøn afviser ikke længere at konflikten meget vel nu også kan komme til at omfatte landets bedste rækker:
“Fra DFU’s side havde vi oprindeligt et ønske om ikke at inddrage elitedommerne i det her. Nu har DBU så opsagt hele samarbejdsaftalen, og det gælder så også for elitedommerne”, siger Per Buttenschøn.

DFU-formanden føler sig overbevist om at DFU også i fremtiden vil spille en stor rolle for de danske dommmere:
“Der er en grund til, at alle danske fodbolddommere er en del af DFU. Det er netop for at have en modvægt til DBU, når de kommer med sådan noget her”.

“DBU er sat i verden for at varetage fodboldklubbernes interesse. Deres primære fokus er ikke dommernes. Man har brug for, at nogen taler vores sag, og det er bedst, at vi taler med en samlet stemme”, siger Per Buttenschøn.

 

Related Articles

Add Comment