Dommerne fløjter igen

Category: Dommer, Senior - Bredde, Ungdom - Bredde, Ungdom - Elite 8 0

De danske fodbolddommere under DFU finder nu atter fløjten frem og er klar til at dømme fodbold, efter at DBU og DFU kom til enighed på et dialogmøde fredag aften. Dermed er sæsonopstarten reddet for det danske bredde-fodboldfolk.

Sent fredag aften tikkede meddelserne ind om at den verserende dommerstrejke afblæses med øjebliklig varsel. DBU og DFU har sluttet fred, og der dømmes atter fodbold i normalt omfang. En meddelse, der sikkert vækker stor glæde hos især de mange serieklubber.

Hvem der er “vinder” og hvem der er “taber” i konflikten er svært at afgøre. Blot kan man konstaterer at alle parter nu udviser stor glæde og lettelse over at situationen nu atter normaliseres.

Det vil også være for omfattende, i denne artikel, at få beskrevet hele den nye aftales omfang, men i yderst korte træk betyder aftalen følgende:

1. Dommmerne under DFU stiller sig atter til rådighed.
2. Dommernes honorrar i 2013 udgør 207 kr, som i 2014 stiger til 218 kr.
3. Det er ikke længere et krav, for at dømme for DBU, at man er medlem af DFU og/eller en lokal dommerklub.
4. Omvendt anderkender DBU dommernes ret til at organiserer sig.

Ialt er der oprettet 21 punkter i den nye aftale, der altså er opnået enighed om mellem DBU og DFU.

Fra DBU forlyder det:
“Som ansvarlige ledere har vi også givet hinanden håndslag på, at vi trods uenigheder og følelser i denne sag, vil opføre os anstændigt og ordentligt overfor hinanden. Det er et vigtigt signal til alle i fodboldverdenen, når bolden nu lige om lidt ruller for alvor igen.”

Formand for DFU: Per Buttenschøn, følger op med følgende:
“Nu handler det om sammen at skabe de bedste fremtidige rammer, ikke om at rejse kritik eller bære nag. Sådan en konflikt lærer alle parter af”.

 

Relateret Links:
Se hele aftalen hos DBU
Se DFU’s version

 

Related Articles

Add Comment