Dommerstrejke truer fodboldens sæsonstart

Den 1. april kan dansk fodbold bliver ramt af en omfattende strejke – dommere og DBU uenige om godtgørelse.

Dansk Fodboldommer-Union (DFU) har mandag aften varslet en strejke, der fra 1. april risikerer at ramme størstedelen af dansk fodbold.

Dommerne er uenige med Dansk Boldspil-Union (DBU) om størrelsen på den omkostningsgodtgørelse, som breddedommerne modtager, når de uge efter uge tager ud for at dømme kampe.

DFU kræver, at breddedommerne modtager 218 kroner per kamp, hvilket er en stigning på 18 kroner i forhold til de 200 kroner, som dommerne i øjeblikket skattefrit kan stikke i lommen efter hver kamp.

DFU har opsagt den gældende aftale og forhandlet med DBU siden efteråret, hvor Skat forhøjede grænsen for en skattefri omkostningsgodtgørelse fra 200 til 250 kroner.

Dommerne har modtaget 200 kroner siden 2009, og med det nye omkostningsloft fra Skat ønsker DFU en indeksregulering af godtgørelsen, så pengene følger lønstigningerne på det almindelige arbejdsmarked. Derfor lander beløbet på 218 kroner.

Den varslede strejke omfatter alle fodboldkampe i Danmark fra midnat 1. april undtaget de tre øverste rækker hos herrerne – Superligaen, 1. division og 2. division – samt de to øverste rækker hos kvinderne – 3F Ligaen og 1. division.

Modsat breddedommerne så modtager elitedommerne et honorar, som er skattepligtigt. Elitedommernes aftale med DBU løber frem til 2014.

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

Nu ligger det fast: Det koster fængselsstraf at udøve vold mod fodbolddommer

Nu ligger det fast: Det koster fængselsstraf at udøve vold mod fodbolddommer

For anden gang i 2014 har retssystemet fastslået at man kan tilkendes fængselsstraf for at udøve vold mod en fodbolddommer, der udfører sit hverv. Senest er en 16-årig dreng idømt 20 dages betinget fængsel.   Et rødt kort til en holdkammerat fik i foråret en 16-årig dreng til at gå løs på dommeren i en

20 dages fængsel for at skubbe fodbold-dommer

20 dages fængsel for at skubbe fodbold-dommer

Et skub i brystet med begge hænder på en fodbold-dommer, så dommer-remedierne som fløjte, kort og kuglepen, røg rundt i luften, blev onsdag 2. april takseret til 20 dages fængsel. Dermed stadfæstede Vestre Landsret byrettens dom fra 21. november sidste år. En serie 5 fodboldkamp i maj 2013 udviklede sig så voldsomt, at en 27-årig angriber

Brøndby glemte dommeren

Brøndby glemte dommeren

To af Brøndbys trænere måtte lege linjedomere, fordi klubben havde glemt at bestille dommere til sommerens  sidste træningskamp. Spillere og pressefolk undrede sig, da Brøndbys målmandstræner, Jan Hoffmann, og den fysiske træner Aron Thode hver tog et linjedommerflag og stillede sig op på sidelinjerne for at agere linjedommere til søndagens træningskamp mod Flota Swinoujscie.

Dommerne fløjter igen

Dommerne fløjter igen

De danske fodbolddommere under DFU finder nu atter fløjten frem og er klar til at dømme fodbold, efter at DBU og DFU kom til enighed på et dialogmøde fredag aften. Dermed er sæsonopstarten reddet for det danske bredde-fodboldfolk. Sent fredag aften tikkede meddelserne ind om at den verserende dommerstrejke afblæses med øjebliklig varsel. DBU og

DBU invitere nu DFU til dialog

DBU invitere nu DFU til dialog

DBU har inviteret Danmarks Fodbolddommer Union til dialog i den kommende weekend. Formålet med mødet er redegøre for de tanker DBU gør sig omkring struktureringen af dommerområdet fremover.

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier