Dommerstrejke truer fodboldens sæsonstart

Category: Dommer 2 0

Den 1. april kan dansk fodbold bliver ramt af en omfattende strejke – dommere og DBU uenige om godtgørelse.

Dansk Fodboldommer-Union (DFU) har mandag aften varslet en strejke, der fra 1. april risikerer at ramme størstedelen af dansk fodbold.

Dommerne er uenige med Dansk Boldspil-Union (DBU) om størrelsen på den omkostningsgodtgørelse, som breddedommerne modtager, når de uge efter uge tager ud for at dømme kampe.

DFU kræver, at breddedommerne modtager 218 kroner per kamp, hvilket er en stigning på 18 kroner i forhold til de 200 kroner, som dommerne i øjeblikket skattefrit kan stikke i lommen efter hver kamp.

DFU har opsagt den gældende aftale og forhandlet med DBU siden efteråret, hvor Skat forhøjede grænsen for en skattefri omkostningsgodtgørelse fra 200 til 250 kroner.

Dommerne har modtaget 200 kroner siden 2009, og med det nye omkostningsloft fra Skat ønsker DFU en indeksregulering af godtgørelsen, så pengene følger lønstigningerne på det almindelige arbejdsmarked. Derfor lander beløbet på 218 kroner.

Den varslede strejke omfatter alle fodboldkampe i Danmark fra midnat 1. april undtaget de tre øverste rækker hos herrerne – Superligaen, 1. division og 2. division – samt de to øverste rækker hos kvinderne – 3F Ligaen og 1. division.

Modsat breddedommerne så modtager elitedommerne et honorar, som er skattepligtigt. Elitedommernes aftale med DBU løber frem til 2014.

Related Articles

Add Comment