Ellemarksskolen tabte fremragende finale

Category: Ungdom - Diverse 1 0

7.600 tilskuere havde torsdag eftermiddag fundet vej til Danmarks nationalstadion Parken i København for at overvære årets to finalekampe i Ekstra Bladets skolefodboldturnering, der i år fejrer 50 års jubilæum.

Drengefinalen stod mellem Ellemarksskolen fra Køge og Hunderupskolen fra Odense, og de to hold, bestående af 7.-9. klasseelever gav hinanden en aldeles fremragende finalekamp. Finalen indeholdt alt – dramatik, masser af godt spil, store målchancer, flotte individuelle præstationer og en stemning fra tilskuerpladserne, der var en stor landskamp værdig.

Hunderupskolen fra Odense løb af med sejren på 2-1 efter 1-0 føring ved pausen.

Ellemarksskolen var ellers millimeter fra at få en drømmestart, da holdets fremragende tekniker, Sadik Krdzic ramte stolpen efter bare 40 sekunders spil. Og så gik det som ofte set i fodbold – modstanderen slår kontra. Et minut senere lå bolden i Ellemarksskolens mål – men at den kom derind må målmand Fredrik Larsen tage på sin kappe. Bolden gik under ham – men han tog så grundig revanche senere i kampen med en række rigtigt flotte indgreb og en klasseredning i starten af anden halvleg.

Begge hold producerede masser af gode angreb og chancer – men det var igen fynboerne der fandt vej til målet i anden halvlegs 9. minut – på lidt af et kludemål.

Men Ellemarksskolen lod sig ikke slå ud af at være bagud 0-2 og blot et minut senere kom reduceringen. Sadik Krdzic brød flot igennem i venstre side og hans flade indlæg sparkede Stéphane Frederiksen det sidste stykke over målstregen – og ny spænding i kampen.

Resten af kampen blev ommuligt endnu mere underholdende og spændende – og kampen blev fortsat gennemført i et imponerende højt tempo. Begge hold havde chancer til h.h.v. at øge føringen og få udlignet – men mere blev der ikke scoret i kampen, selvom Sadik Krdzic var tæt på i slutminuttet, men en flot fodparade af den fynske keeper forhindrede en udligning og dermed en afgørelse på straffesparkskonkurrence.

I kampens overtid modtog Ellemarksskolens Emil Lund Larsen det røde kort af dommer Emil Laursen – til daglig i Superligaen – for en nødbremse.

En flot finale i en flot kulisse – to hold der gjorde god reklame for ungdomsfodbolden i Danmark.

 

 

Kilde: Lørdagsavisen

Related Articles

Add Comment