Farvel til både 7- og 9-mands fodbold?

Category: Etik & Regler, Ungdom - Diverse 175 0

I DBU-regi opererer man med en plan, der skal sige farvel til både 7- og 9-mands fodbold fra sommeren 2014. Istedet er planen at der skal spilles 8 mod 8 på en 7-mands bane. Først som U14 spiller skal man stifte bekendtskab med 11-mands banerne og offside reglen ifølge den nye plan.

Alle DBU regioner planlægger fra sommeren 2014 at udskifte 7-mands og 9-mands fodbold med en ny 8-mands version, der skal afvikles på en 7-mands bane. Iøvrigt ønsker DBU (modsat nu) at ensrette spilleformerne for ungdom uanset hvor i landet man spiller fodbold.

“Med en spilleform færre og ikke mindst en banestørrelse mindre mener vi, at vi ud over at ramme fagligt korrekt også imødekommer mange klubbers ønske om at gøre de logistiske og praktiske udfordringer i børne- og ungdomsfodbold mere overskuelige”.

“Denne opbygning af spilleformer vurderer vi som værende den optimale for udviklingen af alle børne- og ungdomsspillere uanset køn, ader og niveau. Det er ikke noget, vi bare synes. Det er faktisk noget, vi ved noget om”, forlyder det ifølge DBU’s hjemmeside.

Forslaget fra DBU er endnu ikke endeligt vedtaget, men der afstemmes herom på samtlige årsmøder i de forskellige regioner. Herefter træffes den endelige beslutning hos DBU.

 

Hvad syntes du?
Kom endelig med din kommentar til dette forslag herunder. Du kan også deltage i afstemningen, der er oprettet på hjemmesiden. Lad os få gang i debatten …

 

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

Related Articles

Add Comment