FC Ølby i rivende udvikling

I foråret 2011 tog fire fodboldglade køgensere med tyrkisk baggrund initiativ til stiftelsen af en ny boldklub i Ølby-området.

De indledende møder og sonderinger om mulighederne blev iværksat og i sommeren 2011 kunne de fire, Özcan Tecer (formand), Deniz Uysal (næstformand), Ramazan Löroglu (bestyrelsesmedlem) og Cengiz Uysal (kasserer) stifte klubben og melde et hold til SBU’s turnering i Serie 5 fra efteråret 2011.

Trods tidspresset inden sæsonstart fik klubben samlet 24 betalende medlemmer inden for kort tid. Debuten i Serie 5 blev en stor succes idet FC Ølby vandt sin række med 10 sejre i 10 kampe – og dermed oprykning til Serie 4 B. I foråret 2012 nåede holdet sågar frem til kvartfinalen i SBU Seriepokalen.

I foråret 2012 var klubben oppe på 33 medlemmer og derfor valgte man at tilmelde endnu et hold til Serie 5. Dette hold har også klaret sig fint – 10 sejre i 10 kampe – og klubben kan således op til forårssæsonen 2013 præsentere to hold i Serie 4. Derefter kom yderligere nye medlemmer, så klubben indenfor sit første leveår oplevede at have over 40 medlemmer, hvilket er over al forventning. Yngste medlem er 16 år – ældste medlem 36 år.

“Det mest imponerende er, at ingen af vore medlemmer er ”headhuntet” – de er kommet af sig selv. Ingen skal føle sig tvunget til at spille hos os. Vores medlemsskare tæller syv nationaliteter deriblandt også medlemmer med dansk baggrund. Mange kommer fra de socialt belastede boligområder”, fortæller Ramazan Köroglu til Lørdags-Avisen.

FC Ølby lægger vægt på at klubben skal være et rart sted at være og de sociale relationer er prioriteret højt.

“Vi er en forening hvor der skal være plads til alle der kan respektere klubbens regler, værdier og medlemmer. Der skal ligeledes være plads til både ambitiøse medlemmer og dem der ”kun” kommer for hyggens og motionens skyld. Vi har et meget åbent forhold til vores medlemmer og hjælper med deres lektier, jobsøgning, økonomi eller hvilke udfordringer de måtte have i det omfang vi kan. I kraft af vores netværk har vi således sat jobsamtaler i stand for enkelte medlemmer”. siger Cengiz Uysal.

FC Ølby lægger utrolig stor vægt på det sociale samt at alle har det socialt godt sammen. Derfor gennemfører klubbens ledelse en lang række aktiviteter. Blandt de mange aktiviteter der allerede er gennemført er en træningslejr til Antalya i foråret 2012, talentkonkurrence i Køge for unge fodboldspillere – hvor talentspejdere fra den bedste liga i Tyrkiet deltog. Over 100 deltog på dagen. Arrangere Køge indendørs cup, fodboldgolf, biografture, grillaftener og krydstogttur som afslutning på efterårssæsonen 2012.

Men ikke alt er lyserødt. Klubben kæmper med specielt to store problemer – nemlig baneforhold og klubhus.

“Vi træner og afvikler både 1. og 2. holdets kampe på Asgård skolens bane. Udover vores klub anvender Asgård skoles elever også denne bane. Dette betyder at græsplænen bliver hårdt belastet over året, og der er store huller/ujævnheder samt områder uden græs. Når vores SBU kampe afvikles er det efterhånden blevet en fast tradition, at skulle forsvare banen overfor dommere og modstander, der kommenterer banens tilstand”, forklarer Ramazan Köroglu.

Klubhus står også højt på klubbens ønskeseddel. Klubben arbejder på at holde unge væk fra gaden og give dem et sted de kan ”hænge ud”.

“Lige nu befinder vi os i den absurde situation, at vi hjælper de unge med deres lektiehjælp, jobsøgning m.v. i et omklædningsrum eller i vores private hjem, hvilket langt fra er optimalt. At drive denne forening har kostet os mange ulønnede timer, og samtidig føler vores ægtefæller, at de bliver ”forsømt” og der bruges alt for meget til på klubben. Men det er et direkte resultat af, at vi ikke har noget klubhus”, fortæller Cengiz Uysal på bestyrelsens vegne.

“Vi er en forening i rivende udvikling, men vores vækst samt succes er afhængig af de faciliteter vi har til rådighed, hvilket ikke er noget vi selv kan styre og det er vores helt store udfordring”, siger Ramazan Köroglu

FC Ølby lægger stor vægt på, at dens medlemmer opfører sig eksemplarisk både på som uden for banen.

“Vi accepterer ingen diskussioner med hverken dommer eller modspillere. Der bliver i såfald det sker taget hånd om det med det samme. Vi har haft den glæde, at rigtigt mange dommere og modstanderklubber efter kampene har været henne og trykke hånd og sige tak for kampen, og at det har været en oplevelse at spille mod os. Det er jo skønt – og dette har desuden medført ros fra DBU Sjælland, der også for nylig bragte en stor historie om klubben i bladet Sjællandsk Fodbold”, siger Ramazan Köroglu.

FC Ølby starter fodboldåret 2013 op med indendørs i Asgård skole lørdag den 5. januar kl. 20.00. Udendørs startes op tirsdag og torsdag kl. 21.00 på kunstgræsbanen på Køge Stadion.

 

Kilde: Lørdagsavisen

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

Duen rundede kamp nummer 100 for HB Køge

Duen rundede kamp nummer 100 for HB Køge

HB Køges 23-årige keeper Frederik Due (årgang 92) spillede, søndag 10. April, sin kamp nummer 100 for HB Køges bedste mandskab. Og inden sommerpausen kan han faktisk, om alt går vel, gå hen og blive den spiller med flest kampe for HB Køge nogensinde. Tilbage i 2012 debuterede Fredrik Due, der stort set altid har

Herfølges seniorer fik flot sæsonstart

Herfølges seniorer fik flot sæsonstart

De to seniorhold i Herfølge Boldklub, der spiller henholdsvis serie 1 og serie 4, fik en rigtig god sæsonstart med maximumpoint og en samlet målscore på 13-1. Serie 1 holdet fra Herfølge sæsondebuterede på udebane mod B73 Slagelse, hvorfra træner Lars Jensen og hele spillertruppen kunne tage tre point med hjem i bagagen til Herfølge

Tommy Møller vandt kampen mod HB Køge

Tommy Møller vandt kampen mod HB Køge

HB Køge led endnu et nederlag til Tommy Møller Nielsen. Denne gang i Østre Landsret og må nu af med rundt regnet en million kroner til Ricardos søn, der nu to gange har fået rettens ord for at han har krav på pengene. I mere end tre år har den tidl. HB Køge Cheftræner Tommy

Pokaleventyret i Bjæverskov sluttede onsdag aften

Pokaleventyret i Bjæverskov sluttede onsdag aften

Der var mødt et pænt stort antal tilskuere frem til pokaldyst i Bjæverskov, da de lokale helte fra serie 2 havde fint besøg fra landets næstbedste række i form af Næstved. Lokalbolds udsendte medarbejder: Søren Schmidt, var på plads til pokalkamp i Bjæverskov.   Stor forskel på landets næstbedste række og DBU Sjællands serie 2

Køge Boldklub ikon runder 90 år

Køge Boldklub ikon runder 90 år

Erik ‘Messer’ Schmidt, klub-ikon med 75 års medlemsskab i Køge Boldklub, runder i dag (18. november) 90 år. Køge Boldklubs ældste medlem kunne i dag fejre sin 90-års fødselsdag og naturligvis fejrede fødselaren, der har hele 75 års klub-medlemsskab, dagen i boldklubbens lokaler. ‘Kaffeklubben’ hos Køge Boldklub havde arrangeret en værdig fødselsdagsfest for dagens 90-års

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier