FCK havde let spil hos HB Køge

Category: Senior - Elite 1 0

FC København bragte sig et stort skridt nærmere endnu et dansk mesterskab, mens HB Køge nu reelt har mere end det ene ben i 1. Division. Københavnerne var klasser bedre end HB Køge og sejrscifrene på hele 5-0 i gæsternes favør, var da heller ikke et mål for stort.

HB Køge skulle have marginalerne på deres side, hvis overraskelsen skulle blive en realitet, men allerede efter fem minutter var uheldet ude hos værterne. Cristian Bolanos’ indlæg fra højre blev ekspederet væk ved forreste stolpe, men på kanten af straffesparksfeltet fik Marcel Rømer ikke clearet bolden, der i stedet faldt hen til Thomas Kristensen, som koldblodigt sendte bolden over i det lange hjørne med en dæmpet, flad afslutning.

FC København havde været ovenpå den første halve time, og Carsten V. Jensens tropper fik endnu lettere spil i den sidste time. Det gjorde de, fordi HB Køge’s Adeola Runsewe fik et diskutabelt rødt kort i det 31. minut, da han skubbede Bryan Oviedo i halsregionen i forbindelse med et hjørnespark.

FCK måtte trods klar dominans nøjes med det ene mål i første halvleg, men efter pausen skulle topholdet ikke vente så længe på endnu en scoring. Det var Cesar Santin, der i det 59. minut headede Bryan Oviedos præcise indlæg fra venstre i netmaskerne fra klos hold.

3-0 målet var dog uundgåeligt, og det kom ti minutter senere, da Sigurdssons forsvarskollega Sølvi Ottesen pandede Oviedos skarpe hjørnespark i mål ved forreste stolpe.

Cristian Bolanos voldte kampen igennem HB Køge-forsvaret store problemer, og costaricanerne stod for oplægget til 4-0-scoringen, da han trak ind i feltet efter en omstilling og serverede bolden for Mustafa ’Moa’ Abdellaoue, som så let som ingenting kunne score sit første mål for FCK.

Det blev til et mål mere, og for anden gang i kampen var målscoreren Pape Pate Diouf, der har fået oprejsning efter en vanskelig begyndelse hos de danske mestre. Han var blandt løvernes bedste i dag, og han fik lov at lukke festen i 88. minut, da han var først på riposten, efter at Dame N’Doye først havde ramt stolpen og siden fremtvunget en stor redning af Morten H. Jensen.

Med 5-0-sejren er FC København nu atter seks point foran deres nærmeste forfølgere FC Nordsjælland, der tidligere søndag besejrede Silkeborg, mens HB Køge fortsat blot har 15 point, og nærmest er isoleret i bunden.

Delvis kilde: Bold.dk

Related Articles

Add Comment