HB Køge har fået A-licens

Efter at have pustet A-licens klubberne i nakken i et par år, er HB Køge ny blandt de 13 klubber, der i dag har fået tildelt A-licens.

Holstebro, FC Vestsjælland og Vanløse er nye T-licensklubber. Det stod klart, da DBU’s Herreeliteungdomsgruppe i dag offentliggjorde de nye A-, B- og T-licensklubber.

Dermed indgår HB Køge sammen med AGF, Brøndby IF, Esbjerg, FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Lyngby BK, OB, Randers Freja, Vejle BK, AaB og SønderjyskE blandt de 13 A-licensklubber, der er garanteret en plads i U17 og U19 Ligaen, samt et licenstilskud på 475.000 kroner, hvoraf 200.000 er øremærket til aflønning af A+ træneren.

”DBU’s Herreeliteungdomsgruppe har igen i år haft den vanskelige opgave at udvælge de ideelt højst 12 klubber, der skulle tildeles A-licens. At det i år blev til 13 klubber er udtryk for, at klubberne prioriterer investeringer i fremtiden højere, selvom de økonomiske rammer er snævrere,” fortæller formanden for DBU’s Herreeliteungdomsgruppe, Christian Kofoed, og uddyber:

”Selvom det i år er et nyt krav for at opnå A-licens, at både U17 og U19 træneren er fuldtidsansatte, opfylder hele 16 klubber denne betingelse”, siger Christian Kofoed og understreger nødvendigheden af, at klubberne hele tiden skal være på tæerne.

Silkeborg IF mister sin A-licens efter kun at have haft den i en sæson. Ifølge Christian Kofoed skyldes det ikke, at Silkeborg IF gør det dårligere end tidligere, men årsagen er primært at andre klubber har overhalet dem sammenholdt med at klubbens arbejde i øjeblikket heller ikke synes at udvikle det tilstrækkelige sportslige niveau for spillerne i de ældste årgange.

Det stærke ansøgerfelt betyder, at faggruppen frem til næste sæson skal arbejde med licensmanualen for at gøre manualen endnu skarpere til sæsonen 2014/2015, så hvert år fungerer som en eksamen, hvor man kan risikere at miste licensen. Et af de områder, der vil blive drøftet, er antallet af hold i de enkelte rækker.

”Det er faggruppens vurdering, at det kan være en fordel med op til 14 hold i U17 Ligaen, blandt andet for at give plads til wildcards. Omvendt er det måske mere hensigtsmæssigt med 12 eller færre hold i U19 Ligaen for at styrke turneringen. Flere U19 spillere rykker op på klubbernes 1. hold, og mange andre har et tæt program med blandt andet landskampe, kampe i reserveholdsturneringen samt afslutning af uddannelse. Det vil vi se nærmere på i det kommende år” udtaler Christian Kofoed.

Silkeborg var ikke ene om at få mindre gode nyheder i dag.

10 klubber blev udpeget som B-licensklubber: AB, B 93, Silkeborg IF, Horsens, Hvidovre, Næsby, Næstved, FC Roskilde, Thisted og Viborg, hvilket sikrer dem en plads i U17 og U19 Divisionen.

Det betød dermed samtidig, at Nordvest FC mister sin B-licens primært på baggrund af en sportslig vurdering, men klubben har dog fået tilbudt et wildcard til U17 Divisionen.

DBU’s Herreeliteungdomsgruppe kan tildele op til to sportslige wildcard til U17 Ligaen til klubber, hvor gruppen vurderer, at klubberne har potentiale til senere at opnå A-licens, og til U17 Divisionen for de klubber, hvor gruppen vurderede, at klubberne har et potentiale til senere at opnå B-licens.

Det er kommet Silkeborg IF til gode denne gang, da klubben er at finde i U17 Ligaen til næsten år, selvom de er tildelt en B-licens.

”Selvom Silkeborg har mistet deres A-licens arbejder klubben fortsat rigtig godt med talentarbejdet, hvilket jo også er årsagen til, at vi tildeler dem et wildcard til U17 Ligaen i år. Jeg kan derfor kun opfordre Silkeborg – på lige fod med alle de øvrige licensklubber – til at fortsætte det gode, målrettede arbejde med talentudviklingen”, slutter Christian Kofoed

T-licens gives som en blåstempling af udviklingsmiljøet for U13 til U15-årgangene. I den indeværende sæson har der været ni T-licensklubber: AB Tårnby, HIK, BSV, FC Sønderborg, Greve, Hjørring, Kolding BK, Svendborg og B1913. De får i den kommende sæson selskab af nye T-licensklubber i form af Vanløse, Holstebro og FC Vestsjælland.

Gruppen af T-licensklubber bliver dog uden Kolding BK og B1913. Fynboerne fik ellers tildelt en T-licens tidligere på året efter FC Fyn gik konkurs, men klubben slap ikke igennem nåleøjet til næste sæson. Derudover vil Nordvest FC være T-licens klub i den kommende sæson, hvilket giver i alt 11 T-licensklubber.

Derudover er alle A- og B-licensklubber forpligtet til at overholde kravene til T-licens.

 

Kilde: DBU

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

HB Køge talent prøvetræner i Newcastle United

HB Køge talent prøvetræner i Newcastle United

Den yngste debutant i HB Køges historie, 16-årige Elias Fritjof Sørensen, er ikke med på HB Køges træningslejr i Tyskland. I stedet er han rejst han til England, hvor han de kommende dage skal prøvetræne i den engelske traditionsklub Newcastle United FC. Elias Fritjof Sørensen blev topscorer på HB Køges hold i U17 Ligaen i

Søren Larsen er ny træner i Køge BK

Søren Larsen er ny træner i Køge BK

Den tidligere landsholds angriber, skal træne Køge Boldklubs U/15 elite hold frem til sommer. Ved siden af prøver af sit nye trænerjob prøver Søren Larsen at få sin virksomhed op at køre. Køge Boldklub får et ganske prominent navn i trænerstolen, for den tidligere landsholdsangriber Søren Larsen, der scorede 11 gange i 20 landskampe, er

DBU fratager HB Køge A-licens

DBU fratager HB Køge A-licens

HB Køge er i denne sæson i DBU’s fineste talent-kategori. Inden denne sæson fik svanerne en A-licens, men allerede i næste sæson nedgraderes klubben igen. Her har HB Køge blot fået en B-licens. “Jeg er mest bekymret for hvad det betyder for talenterne. Den million mennesker der bor syd for Brøndby og hele vejen på

15-årig målmandstalent skriver med HB Køge

15-årig målmandstalent skriver med HB Køge

Andreas Piilgård fra HB Køges talentfulde årgang 1999 har skrevet en tre-årig aftale med HB Køge. Andreas kommer fra Næstveds ungdomsafdeling, som indtil i vinters, har varetaget hans udvikling på fornem vis.

Nordsjællandsk tyveri på kunsten i Herfølge (WebTV)

Nordsjællandsk tyveri på kunsten i Herfølge (WebTV)

U19 Ligaholdet fra HB Køge virkede som om at de havde totalt kontrol over FC Nordsjælland i lørdagens opgør i U19 Ligaen på Kunstgræsbanen ved Herfølge Stadion. Indtil 10 minutter før tid førte hjemmeholdet 2-0, men alligevel gik det galt. Både U17 og U19 fra HB Køge led nederlag på hjemmebane til FC Nordsjælland i

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier