HB Køge ydmygede OB

Category: Senior - Elite 1 0

Med en fortjent 4-2-sejr på udebane forværrede Superligaens bundprop, HB Køge, OB’s krise. Især i den sidste halve time gik det helt galt for hjemmeholdet.

Kriseramte OB skulle forsøge at komme tilbage på vindersporet mod HB Køge, der imidlertid har vist glimrende spillemæssige takter i foråret trods en status som bundprop i Superligaen.

HB Køges største profil, Nicolaj Madsen, fortsatte de flotte takter, da han med et genialt træk driblede sig fri, og alene med Mads Toppel var Madsen sikkerheden selv, og så scorede han køligt sit sjette sæsonmål til 0-1 efter ca. 15 minutters spil.

OB’s pressede cheftræner, Henrik Clausen, havde inden kampen efterlyst energi og power hos sine spillere. Fynboerne forsøgte at gå ind i masser af dueller med gæsterne, der imidlertid bed godt fra sig og holdt hjemmeholdet fra fadet i resten af halvlegen.

Først udligning, så totalt fynsk kolaps 

OB kom bedre u til 2. halvlegs start. Andreas Johansson fik for meget plads til at føre bolden frem. Pladsen udnyttede den rutinerede svensker til at spille Bashkim Kadrii fri i feltet, og så var der balance i regnskabet. Det mål burde give OB tro på tingene, så derfor det var ganske overraskende, at sidste sæsons sølvvindere kollapsede helt og aldeles i den sidste halve time.

Først kunne Marc Rochester, der lige var kommet på banen i stedet for Martin Christensen, tage bolden med videre med brystkassen og score bag Toppel, og i det 62. minut blev det så endnu bedre for de undertippede gæster og langt værre for det pressede OB-mandskab.

Lee Rochester satte Adeola Runsewe op, og så kunne den livlige nigerianer knalde bolden i nettet til 3-1 med et skud i det lange hjørne. OB-fansene luftede flere gange undervejs deres utilfredshed med tingene tilstand, og pibekoncerten blev rigtig stor, da Clausen besluttede sig for at skifte Kalilou Traoré ud.

OB’s defensive organisation blev ikke bedre, som kampen nærmede sig sin afslutning, og med et lille kvarter igen blev ydmygelsen total. Efter et par uheldige forsvarsaktioner kunne Runsewe afslutte på Toppel, hvis retur røg ud til 17-årige Lee Rochester, der tæt under mål kunne gøre det til 4-1.

Hjemmeholdet fik pyntet i det 83. minut, da Tore Reginiussen var gået med frem i forbindelse med en standardsituation og drejede bolden i nettet. Den scoring kunne OB dog ikke bruge til ret meget. Det hele endte med en vild 4-2 sejr til gæsterne fra HB Køge.

HB Køge har med de tre point nu 10 point op til SønderjyskE på den rigtige side af nedrykningsstregen, og gad vide om ikke, der er nogen på de kanter, der har drømme om en sensationel redningsaktion.

OB, der blot har hentet et point i foråret, kan senere i dag rykke ned på Superligaens niendeplads. I næste runde gælder det Brøndby på udebane. Tiden må vise, om Henrik Clausen også står i spidsen for OB ved den lejlighed.

Kilde: Bold.dk

Related Articles

Add Comment