HB Køges talentchef på visit i Brasilien

Category: Senior - Elite, Ungdom - Elite 7 0

HB Køges talentchef og A+-træner, Carit Falch, var fra den 22. november til den 2. december på en spændende og udbytterig studietur i Brasilien.

Han tog afsted sammen med alle de øvrige A+-trænere, ungdomslandstrænere, Team Danmark og DBU-chef John Helt.

Formålet med turen var at undersøge og lave rapport på, hvorfor Brasilien er den førende nation indenfor udvikling af kæmpetalenter, og om der er nogle afgørende faktorer, som kan overføres til dansk fodbolds talentudvikling.

“Det var meget interessant at opleve Brasiliansk kultur både indenfor og udenfor kridtstregerne. Ingen tvivl om, at Brasilien har en stor fordel i, at have et meget større rekrutteringsgrundlag med over 200 millioner indbyggere og en udbredt passion for fodbold. Men der er helt sikkert bevidste og ubevidste handlinger i deres talentudvikling og klubudvikling, som vi kan lære af og overføre til dansk talent udvikling og i HB Køge”, siger Carit Falch til HBKoge.dk efter turen, hvor han blandt andet besøgte klubberne Internacional, Sao Paulo og Santos.

“Overordnet set var det i øjenfaldende, at alle deres største klubber havde talentudvikling som en helt grundlæggende del af deres klubøkonomi.”

Udover turens hovedformål var der derudover en god sidegevinst for Carit Falch og de øvrige deltagere, nemlig det at være samlet med en gruppe af de mest kompetente fodboldpersoner i Danmark. Det betød, at der virkelig blev snakket fodbold undervejs.

“Jeg viderebringer naturligvis mine erfaringer fra Brasilien til resten af vores miljø i HB Køge og i særdeleshed til vores trænere og spillere i forbindelse med vores interne uddannelsesforløb i det nye år.”

Related Articles

Add Comment