HB Køges U/19 hold hentede 3 vigtige point på Fyn

Category: Ungdom - Elite 6 0

En svær opgave ventede HB Køges U/19-drenge i lørdagens udekamp imod Næsby/OKS. Der var tale om en regulær sekspointskamp, hvor ingen af de to mandskaber tålte nederlag, hvis de for alvor ville holde trit med toppen.

 

De to mistede point i overtiden senest mod AC Horsens affødte automatisk et pres på HBK-drengene, inden mødet med en traditionel velsmurt fynsk maskine.

arkivfoto

Kampen indledtes med HB Køge som den dominerende, boldbesiddende aktør. Et velfungerende pasningsspil på små områder, blev dog desværre ikke fulgt op af den vellykkede chanceskabende aflevering. I første halvleg manglede der med andre ord kvalitet i den næstsidste og sidste aktion på modstanderens banehalvdel.

Hjemmeholdet var ikke på samme måde velspillende, som de ellers traditionelt er garant for. De overlod initiativet til gæsterne, men lurede hele tiden på HB Køge boldtab og var særdeles farlige på omstillinger. To gange i første halvleg udnyttede de netop fejl i HB Køges opspil og kom af sted til farlige chancer. HB Køge kan takke Mathias Marcussen i målet for at sørge for pauseresultatet 0-0.

Efter pausen kom der til gengæld gang i scoringerne. Den U/18-landsholdsaktuelle Oliver Jørgensen bragte HB Køge foran 0-1 på et venstrebensskud fra kanten af feltet. Der skulle ganske vist lidt hjælp til fra stolpe og modstander, førend Oliver gav forløsningen efter en times spil. Jubel og glæde blev desværre afløst af et øjebliks manglende fokus og intet mindre end to minutter efter føringsmålet, stod der 1-1 på måltavlen. Ikke overraskende kom scoringen i hus efter et HB Køge boldtab og en hurtig omstilling.

En lærestreg til HBK-drengene – der skal holdes fokus fra start til slut. Et øjebliks uopmærksomhed på dette niveau koster. De efterfølgende 10-15 minutter lignede HB Køge et hold i total vildrede. Organisationen smuldrede og det lagde pludselig mere op til en Næsby/OKS-sejr denne lørdag.

HB Køge-spillerne kom dog på ret køl igen og tre minutter før tid kunne Mathias Johannsen heade HB Køge på sejrkurs igen efter fint oplæg fra indskiftede Lasse Højer. Efterfølgende kastede Næsby/OKS alt frem i bestræbelserne på at fremtvinge en sen udligning, men hjemmeholdets offensive satsning resulterer to minutter inde i overtiden i at Michael Andersen bolden højt i banen opsnapper bolden og efter et veludført sololøb definit lukker kampen med scoringen til slutresultatet 1-3.

“Det var en ekstrem vigtig sejr. Vi havde inden dagens opgør sat en del dumme point til, så vi var mere eller mindre tvunget til sejr i en svær udekamp mod et traditionelt velspillende Næsby/OKS hold. Indstillingen var sublim; vi arbejder som et hold og har hjertet med hele vejen. Det glæder mig særligt, at vores bredde viser sig stærk i dag. Vi er uden et par profiler, men de spillere, der får chancen, tager den virkelig”, udtaler assisterende træner Frederik Birk.

 

Kilde: hbkoge.dk

Related Articles

Add Comment