Herfølge BK og Køge Pige FC etablerer fælles elitehold

Category: Klubber, Piger & Damer 24 0

Herfølge Boldklub og Køge Pige FC har indgået en aftale om et såkaldt ”holdsamarbejde” for hhv. U14 og 16-piger – og tager dermed første spadestik i forhold til at etablere et talentmiljø for pige- og kvindefodbolden i Køge Kommune.

Om baggrunden for samarbejdet siger Toke Schou, formand for Køge Pige FC:
“Vi har igennem et par år oplevet at vores bedste spillere er rejst til andre klubber, hvor de havde bedre muligheder for at afprøve deres talent på højeste niveau. Dette initiativ er et forsøg på at fastholde dygtige lokale spillere i lokalområdet, således at de kan medvirke til at styrke pigefodbolden og agere rollemodeller for de mange piger der strømmer ind i de lokale fodboldklubber. Som relativt nystartet klub har vi dog ikke den store erfaring med talentarbejde og det var derfor naturligt, at kigge efter samarbejdspartnere. Her faldt valget på Herfølge Boldklub, som igennem en årrække har opbygget en stor erfaring omkring talentudvikling!”

Også i Herfølge Boldklub ser man frem til samarbejdet. Klubbens formand Henrik Andersen udtaler:
“Vi har i flere omgange forsøgt at få gang i pigefodbolden, men er ikke rigtig lykkedes med det – bl.a. pga. af rigtig dårlige bane- og omklædningsfaciliteter på Herfølge Stadion. Nu ser det imidlertid ud til at vi er ved at få hul på bylden, på trods af de manglende faciliteter. I løbet af det sidste års tid, er det væltet ind med piger der vil spille fodbold. Lige nu har vi pigehold fra U7 til U13 og en gruppe engagerede trænere og forældre der har lyst til at bruge de nødvendige ressourcer, der skal til for at etablere en god og sund pigeafdeling. Vi er dog meget opmærksomme på at vi ikke kan køre en pigeafdeling på samme måde som vi kører vores drengehold, og i denne opbygningsfase ser vi frem til at trække på den viden man i Køge Pige FC har omkring pigefodbold. Omvendt deler vi også gerne af vores erfaring omkring talentarbejde, og vi ser frem til at være med til at etablere et talentmiljø for piger i Køge Kommune”.

Der er tale om et såkaldt holdsamarbejde, hvilket betyder at de to klubber stiller fælles hold i hhv. U16 – hvor man spiller Elite 2 – og i U14, hvor man kommer til at spile i Mesterrækken. Aftalen er at U16-holdet spiller i gult og blåt, mens U14 spiller i gult og sort.

Om vinteren trænes der på kunstgræsbanen i Herfølge, mens træningen om sommeren primært vil foregå ved Ravnsborg-hallen. Kampe vil primært blive afviklet på Herfølge Stadion.

“Dette er første skridt i en proces, der gerne skulle betyde, at vi i løbet af et par år kan spille med på absolut højeste niveau på Sjælland og være med til at udvikle spillere, der kan spille med på div. ungdomslandshold”, siger Søren Østergaard, der med udgangen af 2012 stoppede som børne- og ungdomskoordinator i Herfølge Boldklub, for i stedet at fungere som projektleder på de to klubbers satsning på pigefodbolden.

“I løbet at kort tid er vi kommet langt – vi har fået gang i morgentræning for de dygtigste spillere, træningsfrekvensen er blevet øget, vi er godt på vej til at finde de sponsorer der skal til hvis man vil spille på højeste niveau og vi har fået tilknyttet et rigtig dygtigt trænerteam i hhv. Søren Andersen, der efter at have spillet seniorfodbold på højeste niveau i Danmark og Skotland har fungeret som angrebstræner i Herfølge Boldklub, samt Camilla Birkedal, der har spillet ungdomselitebold i Brøndby”.

 

“Næste skridt er at få etableret et godt samarbejde med de lokale klubber der har pigeafdelinger. På sigt er målet nemlig at “Herfølge Boldklub-Køge Pige FC” i lighed med f.eks. HB Køge, kan blive et fælles projekt med flere klubber involveret. Det er vigtigt for os at vi allerede fra dag 1 har gode relationer til de øvrige klubber i lokalområdet, for hvis vi skal lykkedes med at etablere et lokomotiv for pigefodbolden i området, så kan de kun ske i et respektfuldt samarbejde med de øvrige lokale klubber. Vi skal ikke ud og fiske spillere, men håber at det på sigt bliver naturligt at klubberne opfordrer deres bedste spillere til at prøve sig af hos os. Omvendt er det også vigtigt for os at betone, at vi oplever det som naturligt at “betale tilbage” gennem at tilbyde netværkstræning, trænerkurser m.v. – og dermed også være med til at styrke den breddepigefodbold som er en afgørende forudsætning for udviklingen af talenter”, siger Søren Andersen.

Hvis der ønskes yderligere information er du/I velkommen til at kontakte projektkoordinator Søren Østergaard på 23304189 eller [email protected]

 

Besøg de to klubbers hjemmesider på:
Herfølge Boldklub: www.hb1921.dk
Køge Pige FC: www.koegepigefc.dk

 

 

Related Articles

Add Comment