Herfølge BK og Køge Pige FC høster frugter af talentsamarbejde

Category: Klubber, Piger & Damer, Ungdom - Elite 11 0
Ti måneder efter at Herfølge Boldklub og Køge Pige FC indledte deres samarbejde omkring en fælles pigetalentafdeling høstede holdsamarbejdet søndag på Hørsholm Stadion deres første oprykning, da U18-Pigerne sikrede sig oprykning til 2.division, som er landets næstbedste U18-række.
Det var der ingen i de to klubber der havde drømt da man 1.januar indledte et samarbejde omring at opbygge et talentmiljø på Østsjælland. Samarbejdet betyder at spillerne får mulighed for morgentræning, samtræning med drenge, træningspas med talenttrænere fra Herfølge Boldklubs drengeeafdeling m.v. Dette setup har betyder en tilgang af spillere, således at det samarbejde der indledningsvist kun omfattede U14 og U16 i sommers blev suppleret med et ”ungt” U18-hold med årgang 98 og 99 på holdet.
Holdet indledte sæsonen noget famlende, men holdet fik dog hurtigt styr på spillet og mødte frem til dagens kamp mod FC Øresund som ubesejret i syv kampe. Kampen var en direkte duel om oprykning – FC Øresund kunne klare sig med uafgjort, mens Herfølge Boldklub-Køge Pige FC skulle vinde kampen.
Da dommerens fløjte lød for sidste gang kunne de lokale Køge-piger juble over såvel en fortjent 4-0 sejr samt en velfortjent oprykning, der selvfølgelig blev fejret efter alle kunstens regler.

Related Articles

Add Comment