Køge BK med indsamling til projekt i Ghana

Category: Alt det andet (Diverse), Klubber 1 0

DBU’s Fodboldskole 2012 løber af stabelen netop i disse dage på banerne ved Køge Stadion, og i samme periode (hele uge 27) forestår Køge Boldklub en indsamling af brugt fodboldudstyr til fattige i Ghana.

Et af Køge Boldklubs mange medlemmer: Kurt Ejlersen, er tilknyttet projektet RADO (Rural Africa Development Organisation) der er en lille dansk/ghanesisk ngo, der arbejder i det nordlige og meget fattige Ghana. Det er Kurt Ejlersen, der forestår indsamlingen i samarbejde med Køge Boldklub, og det er deres fælles håb at mange vil ligge vejen forbi Køge Boldlub i løbet af ugen med deres brugte fodboldustyr som f.eks. fodboldstøvler, benskinner, bolde, tøj mv.

“Vi arbejder med udgangspunkt i en lille landsby, Busunu, hvor vi har projekter indenfor fodbold/sport, helbred og hygiene, uddannelse og landbrug. Vi forsøger at hjælpe dem på alle mulige områder på deres egne betingelser”, fortæller Kurt Ejlertsen.

“De er yderst fattige. Der er meget få toiletter og latriner, der er ikke adgang til rent vand eller elektricitet, skolerne lider under manglende materialer, lærere og bøger. Der er ingen biler eller landbrugsmaskiner i området. De fleste familier lever af små landbrug, der med nød og næppe kan dække deres egne behov for mad”, fortæller Kurt Ejlertsen.

“RADO har etableret fodboldtræning for de unge i Busunu. Man har nu to hold med drenge i alderen 14–20 år og tro mig, de kan virkelig spille bold. Vi håber på at kunne udvide antallet – og også få startet træning for pigerne. De spiller under utrolig ringe forhold. De har næsten ikke fodboldtøj, de fleste spiller i bare tæer. Banerne kan bedst betegnes som på niveau med de værste grusbaner, vi kender i Danmark. Målene er lange rimelig lige grene med en snor som overligger. Vi arrangerer kampe for dem mod de nærliggende landsbyer”, siger Kurt Ejlertsen.

“Enhver støtte til RADO og Busunu og vores fælles arbejde vil blive modtaget med stor tak. De små ting, vi gør for dem i Busunu, skaber en enorm glæde og en spirende tro på at de kan slippe ud af fattigdommen”, afslutter Kurt Ejlersen.

Skulle nogen have gamle læderfodbolde, fodboldstøvler, sportstøj og lignende liggende, som kan glæde de unge mennesker i Ghana, så er der mulighed for at aflevere det i Køge Boldklubs klubhus på Køge Stadion senest fredag 6. Juli inden kl. 15:00

Related Articles

Add Comment