Køge er nu på en oprykningsplads

Category: Senior - Bredde 7 0

Køge Boldklubs førstehold i Serie 1, Pulje 2 kæmpede sig lørdag eftermiddag op på en oprykningsplads, da Svogerslev i egen hule blev besejret. Trods undertal i hele anden halvleg vandt Køge 3-1 efter 2-1 ved pausen.

 

Kampen bød på et gensyn med anfører Mads Olsen, der har døjet med en muskelskade siden opstartsfasen, og således fik sin sæsondebut på holdet. Han satte straks sit stempel på kampen, med et nærgående forsøg direkte på frispark, der dog endte i sidenettet.

“I optakten havde en repræsentant for hjemmeholdet på ligabold.dk betegnet sit holds spillestil som identisk med Barcelonas, og tilkendegivet at de var storfavoritter mod Køge BK. God humor, og en ting er i hvert fald sikkert – Svogerslevs græsplæne var i fremragende stand, og er den bedste vi har betrådt i denne sæson, hvorfor vi kan betegne den som rækkens svar på Nou Camp”, fortæller ass. træner Hans Kildegaard Larsen fra Køge Boldklub.

Køge kom foran midt i halvlegen, da bolden efter en kombination endte hos Morten Ytte Olsen på kanten af straffesparksfeltet. Brandvarm fra sidste weekends to scoringer sparkede han på mål, hvor målmandens ripost faldt for fødderne af en årvågen Martin Due, der pressede sig foran forsvarerne, og scorede sikkert til 1-0.

Samme Martin Due var også direkte involveret i scoringen til 2-0 små 10 minutter senere. Mads Olsen fangede Svogerslevs flade bagkæde med et chip ind bag dem i et tomt rum. En fri Martin Due valgte den uselviske løsning, og headede på tværs til en endnu mere fri Jonas Madsen, der pr. instinkt holdt sig bag bolden i onsideposition, og scorede til 2-0 med en behersket inderside.

Vejret var trist med regn og vind, og mørke skyer trak sig også sammen over Køges hold op til pausen. Et direkte frispark sparkedes i muren, og en kvik kontra til Svogerslev fandt en fri forward, der afdriblede målmand Morten Pedersen i feltet. Morten Pedersen kom for sent med sin tackling – straffespark og korrekt rødt kort.

Til træning har cheftræner Morten Eskesen fra tid til anden praktiseret forskellige scenarier, der kan udspille sig under en kamp, når Plan A må afløses af Plan B . f.eks. ‘Hvad gør vi, hvis vores målmand må forlade spillepladsen?’

Derfor var der heller ingen tøven eller debat, og stand-in keeper Villads Bache iførte sig straks handsker og målmandstrøje. Han læste straffesparket korrekt, men nåede ikke ned til flade skud – reducering og halvering af Køges føring.

Stemningen i pausen var fattet og rolig, mens Morten Eskesen forklarede strategien på taktiktavlen via opstilling 4-4-1. Urokkelig tiltro til egne evner blandt samfulde tilbageværende 13 spillere gjorde, at vi ikke tvivlede på, at Køge ville få point med hjem trods decimering.

 “Vi pakkede os ikke, men fortsatte med at spille spillet, og Morten Ytte Olsen kunne og burde måske også have scoret til 3-1 efter en times tid, da Stefan Rasmussen fandt ham fri i feltet. Yttes hovedstød må dog betegnes som en helkikser.Et definerende øjeblik indtraf midt i halvlegen, da Svogerslev fik kombineret sig igennem vort forsvar. En helt fri forward i fuld boldkontrol og balance blev dog trumfet af Villads Bache, der mand mod mand med sin store ramme på 195 cm blokerede skuddet fra nært hold.”, beretter Hans Kildegaard Larsen.

Det var af Eskesens dekreteret, at Køge ikke bevidstløst skulle losse bolden væk selv under moderat pres, og midteraksen med Cihat Bardak og Mads Olsen formåede at bibeholde konstruktiv boldomgang gennem hele anden halvleg. Mads Olsen formåede endda at trække et gult kort, da han blev bremset i en kontrafase, hvilket gav os et 10 minutters pusterum midt i halvlegen.

Således kom Køge i slutfasen til kontrachancer, og i den ordinære spilletids sidste minut blev kampen reelt afgjort. Forårsaget af undertallet måtte Morten Eskesen benytte sig flittigt af flyvende udskiftning, og da han havde luret, at Svogerslev måtte satse alt i slutfasen, satte han raketten Stefan Rasmussen ind på toppen i stedet for René Elkjær, hvis styrke mere ligger i det boldbesiddende.

Som ensom ulv jagtede Stefan Rasmussen en næsten håbløs bold, og stressede med sin pågående stil Svogerslevs forsvar til at begå pasningsfejl, og kunne med sit antrit og en glidende tackling mase bolden ind over stregen i hård kamp med keeperen.

“Jubelbrølet fra bænken og det mandige gruppekram af samtlige ni markspillere var nok sæsonens hidtil mest intense”, siger Køges assisterende træner.

Næste weekends kamp spilles på hjemmebane mod Brøndby IF lørdag kl. 13.30.

 

Kilde: Lørdagsavisen

Related Articles

Add Comment