Køge fik 3 vigtige point i Brøndby

Category: Senior - Bredde 11 0

 

Efter en yderst fattig pointhøst i serie 1 de seneste par runder for Køge Boldklub, var der lagt op til noget af en skæbnekamp da Køge søndag gæstede et af topholdene Brøndby.

Morten Eskesens mandskab i serie 1 hos Køge Boldklub havde i den grad behov for fuld pointhøst i weekendens svære udekamp mod topholdet Brøndby. Efter et par (mildt sagt) magre runder, hvor Køge ikke har formået at hente de forventede point mod (på papiret) nemme modstandere, var det pludselig nærmest et krav om fuld pointhøst mod et af topholdene Brøndby, endda i Vestegnsklubbens egen hule.
Serie 1 (Pulje 2) har udviklet sig til, for midterfeltet (Hvor Køge tilhører), at være en utrolig tæt affære, hvor 3 point kan betyde forskel på at spille med i subtoppen eller i bundstriden. Dette var precis realiteterne for Køge BK før søndagens kamp i Brøndby, hvor en sejr kunne sende Køge tilbage i subtoppen, mens et nyt nederlag ville sende Køge tæt på nedrykningsstregen.

Kampen blev afviklet på Brøndbys flotte opvisningsbane (Bane 2) lige ved siden af klubhuset. Da det støvregnede gennem hele opgøret havde mange af tilskurerne valgt at se kampen fra klubhusets indendørs Cafeteria, der har udsigt over banen. Dette gav dog et noget tomt indtryk på selve banen, hvor der ellers er yderst fine faciliteter for tilskurere.

Køge-mandskabet var tændte fra første sekund og sad på spil og chancer i hele første halvleg, dog uden – på noget tidspunkt – at blive rigtigt farlige. Der mangler ganske enkelt offensive kvaliteter på Køgeholdet for tiden, og det er da også netop selve målscoringen, der har været problemet på det seneste hvor Køge ikke ligefrem har vadet i mål.
Derfor kan det også undre den udenfor stående at offensive kræfter som f.eks. Morten Ytte og Stefan Rasmussen ikke figurerer på holdet pt.

I Brøndby måtte holdene gå til pause uden scoringer efter første halvleg.

Køge har i de seneste 4 kampe blot scoret eet enkelt mål pr. kamp. Dette blev også tilfældet mod Brøndby.
Efter blot 3 minutters spil af 2. halvleg, var det førsteårs-senioren Martin Herner Hansen, der brød igennem på højre kant og fik sendt et skud i retning mod målet. Skuddet ramte en Brøndby-forsvarer, ændrede retning, og snød efterfølgende Brøndby-keeperen. 1-0 til Køge på et mål som Brøndbylejren nok vil betegne som værende heldigt. Men omvendt Brøndby, så var det altså Køge, der kom frem til afslutningerne – Og man skal altså skyde på mål før “heldet” kan komme til een. Set i det lys, derfor fuldt fortjent føring til Køge.

Køge havde efterfølgende fint kontrol over kampen og holdt Brøndby fra de helt store chancer, men skabte dog heller ikke meget selv.

Bedst som det så ud til at Køge, stille og roligt, ville køre sejren i hus, indtræf en skade hos Køge’s midterforsvarer Kenny Hansen, der måtte lade sig udskifte 10 minutter før tid.
Omrokeringerne i Køge-forsvaret gav anledning til en del usikkerhed, og fornyet spænding, i kampens slutfase, hvor målmand Kim Funder måtte rive en sand verdensklasse redning ud af værktøjskassen i slutminutterne for at sikre Køge alle tre point.

Missionen lykkedes for Køge, der rev alle tre point i Brøndby og nu atter er med i top-5 i serie 1, men måltørke problematikken er fortsat uløst og holdet trænger i den grad til at bevise at man fortsat magter målscoringens svære kunst.

 

Related Articles

Add Comment