Køge fik forårets første sejr

Category: Senior - Bredde 3 0

Køge Boldklubs førstehold i Serie 1 prøvede onsdag aften at vinde en fodboldkamp for første gang i over et halvt år. 4-3 blev det på hjemmebane over B.73 Slagelse.

Efter weekendens ærgerlige pointtab i sidste minut, var spillerne – som altid – opsatte fra start. Allerede i det 4. minut gav det bonus, da Morten Ytte Olsen tog revanche for lørdagens målløse indsats. Tæt under mål måtte han dog have tre skud for en femmer, inden han på den anden ripost fik skubbet bolden over stregen til 1-0.

“Herefter indtraf et sjældent set fænomen. I små fire minutter befandt vi os i en fodboldmæssig komatøs tilstand – manglende markeringer, grove pasningsfejl i egen zone, ingen bevægelse, generel slendrian – der kostede tre mål. 1-3. Med lidt held kunne B.73 være kommet tre mål foran, da de momenter efter deres tredje mål ramte overliggeren med et hovedstød. Regn, rusk og kulde virkede da særdeles sur og demotiverende”, forklarer Køges ass. træner Hans Kildegaard Larsen.

Alligevel var der positivisme i spil og indbyrdes tone. Langsomt åd Køge sig ind på modstanderen, og 10 minutter før pausen scoredes kampens mål. Efter gode kombinationer på midten, blev Karl Johan Teigland sendt af sted over venstre fløj, og med sit næstbedste ben – det venstre – hamrede han et indlæg lige i panden på en fremstormende Morten Ytte Olsen, der blot skulle styre bolden i nettet, hvilket han gjorde. 2-3 ved pausen.

10 minutter efter pausen kom Køge på omgangshøjde, da Jonas Madsen med sit andet mål i to kampe sparkede udligningen til 3-3 i kassen.

Et kvarter før slutfløjtet burde Køge være kommet på 4-3. Efter stærkt løbe- og driblearbejde af Martin Due, fandt hans pasning skråt bagud Nicklas Gothenborg, der var fulgt med frem fra sin position som venstre back.

Som så mange andre venstrebenede spillere foretrak Gothenborg at bruge sit højre ben til at stå på, og da pasningen lå til omtalte iskolde højreskøjte, måtte der i stedet for en førstegangsafslutning med højre inderside i det næsten tomme mål to berøringer til, før bolden lå til venstrefoden – og så var det for sent, og skuddet blev blokeret.

Nicklas Gothenborg er kommet ind på holdet fra 2. holdstruppen, og har spillet fra start de seneste to kampe, og gjort det solidt.

Sejrsmålet faldt fem minutter senere. Igen var Martin Due bagmanden, da han stak Emil Andersen, der holdt sig onside med et fint parallelt løb langs bagkæden, med en bold i dybden. Alene med keeperen svigtede Emil Andersen ikke. 4-3.

Lige som sidste weekend skulle Køge partout skabe lidt drama, denne gang ved Karl Johan Teigland, der nedlagde en modstander med hvad der i brydertermer lignede en mellemting mellem et livtag og et russerkryds. De 10 minutter i undertal kom dog ikke til at koste, og forårets første sejr var en kendsgerning.

 

Kilde: Lørdagsavisen

Related Articles

Add Comment