Køge sejrede i Brøndby

Category: Senior - Bredde 5 0

Søndag middag var Køge Boldklubs Serie 1-hold på fint besøg på Brøndby Stadions bane 2 – en fin plæne med lige så fine tilhørende faciliteter.

Hjemmeholdet havde mest at spille for, men det var gæsterne der tog alle tre point med hjem sydpå, i det Køge vendte 0-1 til sejr 2-1.

De blå/gule frister en tilværelse i nærheden af nedrykningsstregen, og i kampens indledning viste de også mere vilje end Køge gjorde, og det var da også hjemmeholdet, der kom først på tavlen.

En lang bold ind i feltet blev ikke bokset tilstrækkeligt langt væk af keeper Morten Pedersen, og mens han halsede retur til buret, måtte han se et fint lob fra 25 meters penge gå i nettet til BIF-føring 1-0.

Heldigvis svarede Køge hurtigt igen. I cheftræner Morten Eskesens værktøjskasse findes mange fine remedier, men schweizerkniven er Karl Johan Teigland, der som multifunktionel spiller kan udfylde den plads, hvor Køge på en given dag står og mangler kvalitet. I dag var det for ham en ny post som midterforsvarer, dog med licens til at gå med frem, når chancen byder sig. Det gjorde den momentet efter, at Køge var kommet bagud. René Elkjærs hjørnespark blev mødt med en behersket indersideflugtning – 1-1.

Ved halvlegens slutning gjorde Køge det unødigt svært for sig selv, da Villads Christian Bache korrekt blev præsenteret for et gult kort. For at gøre ondt værre scorede BIF i halvlegens overtid, blot for at se linjedommeren flage for offside – et vink, dommeren fulgte.

I undertal kunne Køge også vise tænder, og de indskiftede Stefan Rasmussen og Morten Ytte Olsen spillede sig med en 1-2 kombination sig igennem BIF’s forsvar.

Desværre var det den noget adstadigere Morten Ytte  der skulle løbe Stefans stikning op. Omvendt havde været at foretrække, da Stefan Rasmussen er seniorafdelingens hurtigste. Målmanden kom først på bolden – sådan måtte det være.

Først på bolden var til gengæld Jonas Madsen lidt senere, men alene med målmanden overplacerede Jonas sin afslutning. Godt linjedommerarbejde af Tomas Lind kom igen Køge til gode, da han uden for dommerens synsfelt spottede en hård screening af Stefan Rasmussen, der kostede en BIF’er 10 minutter i skyggen.

I overtal afgjorde Køge kampen, og det var Morten Ytte Olsen der for anden kamp i træk som indskifter fandt vej til nettet. BIF’s forsvar blev trukket bredt af et godt 30 meter langt skift fra Cihat Bardak til Martin Due på fløjen.

Bolden blev straks sparket ind i boksen, hvor Morten Ytte i fri position headede lavt og yderligt. Målmanden parerede flot via stolpen, men Ytte var kold på den ikke nemme ripost, der sikkert blev headet i det tomme mål til 2-1.

Igen bragte Køge sig i selvforskyldte problemer, da de i kampens slutfase måtte spille i undertal i 10 minutter, denne gang med målscorer Ytte Olsen som skurk, der med en lidt hårdere fortolkning af sin forseelse kunne have set rødt.

Brøndby blev aldrig rigtigt farlige, og bortset fra en clearing i tæt trafik i målfeltet af den fra 2. holdstruppen lånte Malte Gleerup, der igen gjorde en god figur i samtlige 90 minutter, var hjertet aldrig oppe i halsen. Tværtimod kunne Jonas Madsen have lagt låg på i kampens tredje overtidsminut, men hans hårde skud fra en halvspids vinkel blev pareret.

I aften, onsdag den 12. juni, kommer Tom Køhlerts oprykningskandidater fra Vallensbæk forbi. Køge tager imod på stadion kl. 19.00.

Kilde: Køge Boldklub

Related Articles

Add Comment