Køge Union under HB Køges vinger

Category: Klubber, Senior - Bredde 83 0

HB Køges Netværksklub nummer 41 er en fuldstændig nystartet lokal fodboldklub. Klubben hedder Køge Union og formand Ertugrul Vural glæder sig voldsomt til at blive Netværksklub til HB Køge.

 

“Samarbejdet med HB Køge er skønt for en lille nystartet klub som vores. HB Køge kan give vores medlemmer nogle tilbud, som de ellers ikke kunne få, og vi er meget taknemmelige for, at HB Køge vil være med til at sætte Køge Union på landkortet, og ønsker at vise stor social ansvarlighed”, fortæller formand Ertugrul Vural.

“Grunden til at vi stiftede Køge Union, var for at give alle børn og unge i lokalområdet en mulighed for at dyrke sport, spille fodbold og danne et socialt netværk – uanset om de har dansk eller anden etnisk baggrund. Vi mener vi kan gøre en forskel i Køge Union, for vi oplever, at der er mange der føler sig mere trygge og forstået hos os“, fortæller formanden.

I øjeblikket er der 48 medlemmer, og de er næsten alle er over 15 år, men fra klubbens side bliver der satset meget på, at der også skal være helt unge medlemmer. Køge Union har to hold tilmeldt under SBU. Førsteholdet spiller i serie 4a, fortæller Ertugrul Vural.

“Vi er nu gået i gang med at etablere en decideret ungdomsafdeling og at interessen er tilstede bliver vi konstant konfronteret med fra de unge i lokalområdet. Vi ser os selv som et alternativ til de andre fodboldklubber, hvor vi kan samle spillere op, der måske har det svært i traditionelle fodboldklubber, og vi tror også meget på, at vi kan få unge til at spille fodbold, som ikke spiller til daglig”, siger Ertugrul Vural.

 

Per Rud glæder sig over nyeste netværksklub
HB Køges sportsdirektør er glad for at indlemme Køge Union som Netværksklub:

“Køge Union har fremlagt et spændende oplæg. Her i HB Køge tror vi på, at der tale om en indvandrerklub, der seriøst arbejder på integration, og vi føler os overbevist om, at der i Køge Unions bestyrelse er så gode kræfter, at de i fællesskab vil få løftet opgaven, og flere vil få gode oplevelser på og udenfor banen”, fortæller sportsdirektøren, der selv har haft mange indvandrere i trupperne i de to moderklubber og HB Køge, men indtil videre uden den store succes.

“De er typisk meget stærke som yngre ungdomsspillere, men efterhånden som kravene skærpes, og der sker en selektion falder mange fra. Jeg tror på, vi i HB Køge kan lære meget af at indgå i en større dialog, for vi er simpelthen ikke dygtige nok i de danske fodboldklubber til denne så væsentlige integration, og forhåbentligt kan samarbejdet med Køge Union gøre at vi en dag i fællesskab får en spiller helt igennem nåleøjet. I første omgang gælder det dog om at få nogle flere til at spille fodbold og have nogle gode oplevelser med det“, slutter sportsdirektøren.

 

Related Articles

Add Comment