Konditionstræning er nødvendigt, når du spiller fodbold

Det er fedt at spille fodbold. Der er noget helt specielt over at kunne føre bolden op ad banen i samlet flok som et hold og spille sig til en sejr. Det kan dog også være en hård omgang at skulle spille en hel fodboldkamp. Du skal nemlig ikke bare kunne sparke til en bold. Det har også rigtig meget med udholdenhed at gøre, hvis en fodboldkamp skal lede til sejr.

Er hele holdet træt de sidste 20-30 min. af kampen, kan et overtag på kampen hurtigt blive vendt. I dette indlæg kan du læse mere om, hvorfor konditionstræning er ligeså vigtigt, når du spiller fodbold, som det er at lære at sparke til en bold.

 

Få et bedre spil med en bedre kondition

Hvis du allerede nu spiller fodbold, ved du, hvor vigtigt kommunikation og sammenspillet er, for at det bliver en god kamp. I skal være i stand til at spille hinanden på de rigtige tidspunkter og med den rigtige aflevering. Fodbold er dog meget mere end at sparke til en bold. Der skal en forholdsvis god kondition til, hvis du skal være i stand til at være en del af hele kampen.

I løbet af en fodboldkamp kan du hurtigt komme til at løbe over 10 km. Derudover er det ikke bare løb i et moderat tempo hele vejen igennem kampen. Det indebærer ofte forskellige former for intervalløb, hvor det hurtigt kan udvikle sig fra lidt lunten til at sætte i en længere spurt mod mål. Det indebærer derfor, at du har en rigtig god udholdenhed, hvis du skal klare dig igennem alle 90 min. af fodboldkampen.

Hvis du sørger for at holde din konditionstræning ved lige, træner du dit hjerte til at kunne holde dampen oppe i længere tid. Du vil derfor have mere overskud i løbet af kampen, og du vil opleve, at du kan løbe længere i løbet af en kamp.

 

Konditionstræning kan være mange ting

Nu tænker du måske, at konditionstræning må betyde, at du tager nogle runder rundt om en fodboldbane, indtil du ikke kan mere. Det er selvfølgelig en måde, du kan træne din kondition på. Der findes dog også en masse andre måder at gøre det på. Du kan derfor sagtens finde en konditionstræning, du synes, er lidt mere spændende. Vil du gerne variere din konditionstræning, er der også rig mulighed for det.

Når du skal vælge konditionstræning, har du et væld af muligheder. Det kan være alt fra en løbetur til en cykeltur. En god måde at træne din kondition på er også ved at benytte sig af en romaskine. Dem finder du i langt de fleste træningscentre. Vælger du at træne din kondition i et træningscenter, er der også en crosstrainer, der kan være en rigtig god måde at få en bedre kondition på. Derudover er der spinning, hvor du rigtig kan få pulsen op og udfordret din kondition.

 

Mulighederne er mange. Du skal blot vælge den konditionstræning, du mener, giver det bedste til dit fodboldspil, og som, du egentlig synes, er sjovt.

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

Støt dit lokale fodboldhold, og hold liv i lokalområdet

Støt dit lokale fodboldhold, og hold liv i lokalområdet

Det kan godt være at det er nemt at holde med de store hold i de største ligaer, men helt ærligt – er det dem, du tager på stadion for at se hver uge, når du selv bor i provinsen?

3 tips til hurtigere restitution

3 tips til hurtigere restitution

Ved du, hvordan du får friske muskler igen efter en god omgang fodboldtræning? Du ved nok, at det er restitution, der skal til. Det vil altså sige, at musklerne skal have tid og ro til at hvile, så de kan genopbygge sig. Ved du så også, hvordan du får restitutionen til at gå lidt hurtigere?

Stadig ledige pladser på DBU’s Fodboldskole i Strøby

Stadig ledige pladser på DBU’s Fodboldskole i Strøby

Dansk Boldspil Union og AIK 65 Strøby melder, at der stadigvæk er enkelte ledige pladser på Fodboldskolen i Strøby. Fodboldskolen, som starter den 29. juli og fortsætter ugen ud, er for piger og drenge i alderen otte til tretten år, og den foregår på banerne ved Strøbyhallerne.

Andreas Cornelius: “Mine første støvler var Adidas Copa Mundial”

Andreas Cornelius: “Mine første støvler var Adidas Copa Mundial”

I en længere artikel på Euroman.dk afslører den 20-årige succesrige angriber bl.a. at han første fodboldstøvler var Copa Mundial, en klassiker fra Adidas. “De første rigtig fede fodboldstøvler, jeg fik, var Copa Mundial, en klassiker fra Adidas. Det var fedt at komme over i klubben med de nye støvler. Der var mange mål i dem.

Fandt død mand på træningsbanerne

Fandt død mand på træningsbanerne

Fodboldspillerne fra Gadstrup IF’s seniorhold fik sig noget af en slem oplevelse Kristi Himmelfartsdag, da de havde valgt et ekstra træningspas i forbindelse med helligdagen. På træningsbanerne fandt de nemlig en død mand, der angiveligt havde begået selvmord på klubbens anlæg.   “Jeg var på idrætsanlægget i anden henseende, men blev naturligt nok kaldt over.

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier