Kritik af Brøndbys talenthåndtering

Category: Klubber, Ungdom - Elite 5 0

Brøndby er ikke gode nok til at holde på klubbens største talenter, siger faderen til et af disse talenter. Talentchef i Brøndby: Kim Vilfort, er ikke enig i kritikken.

 

Den har været der før, og nu er den der igen. Kritikken af Brøndbys håndtering af klubbens største talenter. I denne uge har de blå/gule, der er indehaver af en af landets absolut bedste ungdomsafdelinger, mistet to spillere transferfrit til store udenlandske klubber.

15-årige Andreas Christensen starter i Chelsea til sommer, og samtidig forlader den ét år ældre Pierre Emile Højbjerg den københavnske vestegn til fordel for Bayern München.

Det er netop Pierre Emile Højbjergs far, Christian Højbjerg, der nu skyder på Brøndbys pleje af de største talenter. Han mener ikke, at klubben gør nok for at holde på talenterne. Der mangler økonomisk risikovillighed og en klar plan for de bedste unge spillere i den blå/gule trøje, lyder kritikken.

“Det er ikke det økonomiske aspekt, som er væsentligt i denne sammenhæng. Det er først og fremmest et spørgsmål om udviklingsarbejdet, og de udfordringer, som man giver de talentfulde spillere i Brøndby. Og der synes jeg ikke, at man har været dygtige nok til at give dem chancen”, siger Christian Højbjerg til sporten.dk

“Vores indtryk var, at der ikke var en klar plan fra Brøndbys side om, hvad man ville med Pierre Emile. Træneren har sagt mundtligt, at man fra øverste side regnede med Pierre Emile, men der har ikke været mere end det. Og når en stor international klub melder sig, som har en plan og har pengene, så forringer det af gode grunde Brøndbys muligheder for at få en tilfredsstillende aftale”, fortsætter faderen til den kommende Bayern München-spiller.

 

Vilfort ikke enig
Talentchef i Brøndby: Kim Vilfort, er dog af en lidt anderledes opfattelse.

“Pierre Emile Højbjerg var villig til at fortsætte i Brøndby, hvis han var blevet præsenteret for en ordentlig sportslig plan og en lidt bedre kontrakt end den Brøndby tilbød ham. En tre-årig kontrakt med en månedsløn på 8.000 kroner om måneden plus betalte transportudgifter betalt var ikke nok til at holde på ungdomslandsholdsspilleren, der derfor valgte en større europæisk klub. Og sådan er vilkårene”, bedyrer Brøndbys talentchef.

“Vi gør alt, hvad vi kan, men det er jo ikke os, der bestemmer det. Vi tilbyder dem en ny kontrakt, vi snakker med dem, og forsøger at overtale dem. Men vi kan ikke være med, når de store klubber kommer ind over. Det drejer sig om kroner og øre, og der er de store klubber i en anden verden”, siger Kim Vilfort.

“Vi kan ærgre os over, at de skifter klub, men vi kan ikke gøre noget ved det. Det er en bekræftelse af, at det arbejde, vi laver, er rigtig godt. Men vi havde selvfølgelig gerne set, at det var gået ligesom med Daniel Agger, hvor spilleren kommer op på vores førstehold, inden han skifter til et storhold”, slutter talentchefen.

 

Related Articles

Add Comment