Laudrup og Høgh står bag ny fodboldklasse

Category: Ungdom - Diverse 23 0

Til august starter Bakkegårdsskolen i Gentofte en fodboldklasse. Bag konceptet står bl.a. de tidligere landsholdskolleger Brian Laudrup og Lars Høgh.

En stor portion fodboldglæde og mod på at lære på nye måder. Sådan lyder et par af de krav, som håbefulde elever skal kunne nikke ja til for at komme i betragtning til Gentofte Kommunes og Fonden Akademiet Fodbold Fultons nye fodboldklasse, der starter efter sommerferien.

Klassen får plads til 16 elever i 7. klasse, der udover at fungere som en skoleklasse også skal være et fodboldhold med rejser til turneringer i både ind- og udland.

“Det er et undervisningstilbud, vi tror rigtig meget på, og vi glæder os til at se det folde sig ud netop i vores kommune. Fodbold Fulton-klassen er et godt eksempel på, hvordan vi ved at tænke på tværs kan skabe nogle anderledes rammer for læring”, siger borgmester i Gentofte, Hans Toft (K).

Undervisningen vil rumme det samme pensum som alle andre 7. klasser, men vil tage udgangspunkt i fodbold og flytte en stor del af undervisningen ud på banen.

Det er Brian Laudrup og Lars Høgh, der sammen med Fonden Akademiet Fodbold Fulton og Gentofte Kommune står bag idéen om at forene fodbold og læring.

De to tidligere landsholdsspillere vil jævnligt gæstetræne holdet, som vil være bakket op af tre lærerkræfter, der tilsammen dækker den fulde fagrække og skal føre klassen til Folkeskolens Afgangsprøve i 9. klasse.

“Det er en idé, vi har arbejdet på længe, fordi vi har en tro på, at fodbold kan flytte mennesker. Fagligt, socialt og sportsligt. Vi vil gerne bevise, at uanset udgangspunktet så kan fodbolden være med til at flytte én derhen, hvor man gerne vil være”, siger Brian Laudrup.

Lars Høgh supplerer:

“Fodbold er langt mere end et spil med en bold. Inden for banens kridtstreger kan man lære meget både om sig selv og om det at være en del af en sammenhæng. Det glæder vi os rigtig meget til at bevise med dette undervisningstilbud”.

Interesserede elever og deres forældre er velkomne til informationsaften onsdag den 8. maj kl. 19 på Bakkegårdsskolen i Vangede.

Her vil borgmester Hans Toft sammen med Brian Laudrup og Lars Høgh fortælle om tankerne bag og planerne for undervisningstilbuddet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kan læse mere om tilbuddet, informationsaftenen og optagelsesdagen på www.gentofte.dk/fodboldfulton.

Kilde: Lørdagsavisen

Related Articles

Add Comment