Laudrup og Høgh står bag ny fodboldklasse

Til august starter Bakkegårdsskolen i Gentofte en fodboldklasse. Bag konceptet står bl.a. de tidligere landsholdskolleger Brian Laudrup og Lars Høgh.

En stor portion fodboldglæde og mod på at lære på nye måder. Sådan lyder et par af de krav, som håbefulde elever skal kunne nikke ja til for at komme i betragtning til Gentofte Kommunes og Fonden Akademiet Fodbold Fultons nye fodboldklasse, der starter efter sommerferien.

Klassen får plads til 16 elever i 7. klasse, der udover at fungere som en skoleklasse også skal være et fodboldhold med rejser til turneringer i både ind- og udland.

“Det er et undervisningstilbud, vi tror rigtig meget på, og vi glæder os til at se det folde sig ud netop i vores kommune. Fodbold Fulton-klassen er et godt eksempel på, hvordan vi ved at tænke på tværs kan skabe nogle anderledes rammer for læring”, siger borgmester i Gentofte, Hans Toft (K).

Undervisningen vil rumme det samme pensum som alle andre 7. klasser, men vil tage udgangspunkt i fodbold og flytte en stor del af undervisningen ud på banen.

Det er Brian Laudrup og Lars Høgh, der sammen med Fonden Akademiet Fodbold Fulton og Gentofte Kommune står bag idéen om at forene fodbold og læring.

De to tidligere landsholdsspillere vil jævnligt gæstetræne holdet, som vil være bakket op af tre lærerkræfter, der tilsammen dækker den fulde fagrække og skal føre klassen til Folkeskolens Afgangsprøve i 9. klasse.

“Det er en idé, vi har arbejdet på længe, fordi vi har en tro på, at fodbold kan flytte mennesker. Fagligt, socialt og sportsligt. Vi vil gerne bevise, at uanset udgangspunktet så kan fodbolden være med til at flytte én derhen, hvor man gerne vil være”, siger Brian Laudrup.

Lars Høgh supplerer:

“Fodbold er langt mere end et spil med en bold. Inden for banens kridtstreger kan man lære meget både om sig selv og om det at være en del af en sammenhæng. Det glæder vi os rigtig meget til at bevise med dette undervisningstilbud”.

Interesserede elever og deres forældre er velkomne til informationsaften onsdag den 8. maj kl. 19 på Bakkegårdsskolen i Vangede.

Her vil borgmester Hans Toft sammen med Brian Laudrup og Lars Høgh fortælle om tankerne bag og planerne for undervisningstilbuddet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kan læse mere om tilbuddet, informationsaftenen og optagelsesdagen på www.gentofte.dk/fodboldfulton.

Kilde: Lørdagsavisen

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

Skovboskolen gik hele vejen

Skovboskolen gik hele vejen

Lokalbold`s udsendte medarbejder var på TRE-FOR Park for at overvære finalen mellem Dybbølskolen og Skovboskolen fra Bjæverskov i Ekstrabladets skolefodboldturnering. Torsdag eftermiddag, var Skovboskolen fra Bjæverskov nærmest tømt for elever. 11 busser havde sat kursen mod Odense for at støtte de lokale helte, der skulle spille finale mod Dybbølskolen fra Sønderjylland.

Køge Gymnasium skal til DM

Køge Gymnasium skal til DM

Køge Gymnasiums drengehold stod torsdag den 9 oktober for afviklingen af et regionsstævne i fodbold for landets sydøstlige gymnasier. Køge Boldklub lagde baner til stævnet, hvor værterne var så ugæstfrie at vinde hele stævnet med en målscore på 10-1. Otte gymnasier deltog i turneringen, hvor Køge besejrede Høje Tåstrup med 1-0, hvorefter man havde en

Hastrupskolen ligner lokale favoritter (WebTV)

Hastrupskolen ligner lokale favoritter (WebTV)

Skolefodbolden ruller igen, og Ekstra Bladets turnering er allerede et par runder inde i turneringen, hvor flere skoler vanen tro tidligt må opgive drømmen. Hastrupskolens drengehold fra Køge ligner dog et hold med pointiale til at nå langt i årets turnering. Torsdag (11. september) blev Søndre Skole (Køge) sendt ud af Ekstra Bladets Skolefodbold-turnering, da

Eddie er tilbage hos AIK 65 Strøby

Eddie er tilbage hos AIK 65 Strøby

Malawis landsholds tekniske direktør og forhenværende A-landsholdtræner, Eddie Ngonamo, er tilbage i Danmark hvor han skal køre nogle kurser og træningspas for danske spillere og trænere. I lørdags startede Eddie Ngonamo i Haslev FC og mandag var turen så kommet til den klub hvor Eddie Ngonamo har brugt mest tid, nemlig AIK 65 Strøby Fodbold.

Fodboldbanerne i Haslev har det rigtigt skidt

Fodboldbanerne i Haslev har det rigtigt skidt

Faxe Kommune har ifølge Haslev FC ikke udført den grundlæggende pleje af fodboldbanerne i årevis. En af Haslev FCs fodboldbaner blev kasseret af dommeren ved en U17 kamp i foråret, fordi det var for risikabelt at spille på den. Siden da har det gode vejr betydet at banerne ikke har fået vand nok. Det har

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier