HB Køge vil tilbage i superligaen

Søndag 25. Juli lyder startfløjtet til den nye sæson 2012/13 i 1. Division – Betsafeligaen. Åbningsrunden byder på et opgør mellem to af de forventede aspiranter til de to oprykningspladser til Superligaen – nedrykkerne fra HB Køge og Vejle BK Kolding krydser klinger på SEAS NVE Park i Herfølge.

“Efter en hård sidste halvsæson, hvor holdet præsterede godt, men endte med nedrykning og deraf den uundgåelige usikkerhed om hvordan vi kommer videre og får skabt et godt økonomisk råderum, måtte vi desværre måtte sige farvel til nogle spillere. Men jeg synes transfervinduet har flasket sig godt for os, og vores trup til den kommende sæson ser spændende ud”, siger sportsdirektør Per Rud til Lørdagsavisen.dk.

Nye i truppen er angriberne Lars Brøgger fra Rishøj og Anders Kaagh fra Herlev IF. Begge har vist målnæse i træningskampene og er gået godt med i spillet. Unge Vito Hammerhøy-Mistrati fra Næstved er en dygtig og klog spiller, god på bolden med flair for at se de dybe stikninger og dermed skabe farlige situationer for modstandernes forsvar.

“Vito er bestemt en spiller der banker på til en plads i startopstillingen”, fastslår PerRud, der også er glad for tilgangen af den amerikanske højre back Shawn Nicklaw, der også har vist stor kvalitet i det fremadrettede spil.

“Det er ingen hemmelighed at vi sidste sæson havde problemer på backpladserne. Derfor er jeg superglad for, at det lykkedes at blive enig med Simon Richter om at fortsætte i klubben. Richter var én af de spillere der præsterede godt i forårssæsonen, og han kan spille både højre som venstre back. Vi arbejder stadig på at finde en gardering til Richter på venstre backpladsen og har et par emner inde i billedet som vi kigger på, så måske kommer der endnu en spiller mere ind i truppen”, siger Per Rud.

Vil man gøre sig gældende i toppen af en 1. Division, som tegner meget stærk og jævnbyrdig, kræver det ikke mindst en solid defensiv.

“Her er vi godt besat med Shawn Nicklaw og Simon Richter samt Thomas G. Christensen og Brad Rusin i midterforsvaret. Jeg håber meget at de kan holde sig nogenlunde skadesfri – så er vi godt kørende her. Det samme er vi på midtbanen som formentlig er en af absolut stærkeste i rækken med navne som bl.a. Nicolaj Madsen, Marcel Rømer, brødrene Rochester Sørensen, Martin Christensen og Fabinho, samt Bo Storm når han kommer tilbage fra sin lange skadesperiode. Og i front ser det også godt ud – så jo, vi er optimister”, siger Per Rud.

Nu gælder det sæsonpremieren søndag den 29. juli kl. 15.00 mod Vejle BK Kolding. To hold der kender hinanden ganske godt. Vejle BK Kolding har gjort det godt i opstarten og har traditionen tro udråbt sig selv som en af oprykningsfavoritterne.

“Jeg håber vi kan komme godt fra start og vinde denne kamp. Vi mødte jo Vejle BK Kolding i sidste sæsons pokalkvartfinale i Vejle hvor vi vandt fortjent. Det bliver jævnbyrdigt med 33 kampe på programmet, så vi håber at den erfaring vi nu har bygget op gennem to sæsoner i Superligaen samt den vindermentalitet, som Tommy Møller Nielsen og Per Frandsen har fået banket ind i truppen kan bære os frem til nogle gode resultater. Hvis vi går ydmyg til værks og arbejder stenhårdt hver eneste gang er det ikke utænkeligt at vi kan nå målet – tilbagevenden til Superligaen. Men vi kan bedre danne os et billede af det når transfervinduet lukker den 30. august. Der kan nå at ske mange omrokeringer i trupperne endnu”, siger Per Rud, der inden sæsonen går i gang har udset Vejle BK Kolding, Lyngby BK, Viborg FF og måske FC Vestsjælland som de største konkurrenter til top 2-pladserne.

Selvom den det næste års tid står på 1. Divisions fodbold, så vil publikum alligevel komme til at få en duft af Superliga, når de besøger SEAS NVE Park.

“Vi har lagt os i selen også i den kommende sæson at give publikum en række gode oplevelser når de kommer til kamp. Udover fodboldkampen vil der ske mange ting yderligere på stadion, og så kan vi i øvrigt glæde os over at baneforholdene bliver helt optimale for en god fodboldkamp. Banen har nemlig haft rigtig godt af den megen regn, som vi har haft i sommer. Jo, det bliver superspændende at komme i gang igen”, slutter Per Rud.

Kilde: Lørdagsavisen

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

Påsken indledt med nederlag

Påsken indledt med nederlag

Greves første kamp i påsken stod på en tur til Aarhus, hvor den tidligere Superligaklub Aarhus Fremad tog imod på Riisvangen. En chancefattig og mindre køn kamp blev vundet af hjemmeholdet med 1-0, på et mål af Esben Lauridsen efter en halv times spil. Greve har atter en påskekamp på mandag 2. påskedag, hvor rækkens

Greve hentede forårets første sejr

Greve hentede forårets første sejr

Greve hentede lørdag eftermiddag forårets første sejr, da Tingbjerg lagde græs til kampen Brønshøj-Greve. Allerede efter fem minutter kom de i dagens anledning helt blåklædte Grevespillere ellers bagud, da Philip Olsen hårdt presset ikke kunne undgå at score selvmål. Efter tyve minutter måtte en skadet Anders Hunsballe lade sig erstatte af Jakob Sparholt, og det

Greve hentede et overraskende point

Greve hentede et overraskende point

Greve hentede søndag et overraskende point mod rækkens førerhold, Brabrand. Efter en mindre god start på sæsonen viste Greve i dag klart opadgående takter, og på trods af Brabrandføring efter pausen kom Greve godt igen, hvorefter indskiftede Nicolai Nielsen, der er kommet fra Vanløse, med fem minutter igen kunne udligne til slutresultatet 1-1. Det var

Store klø til Greve

Store klø til Greve

Greve fik i den grad ørerne i maskinen, da de søndag hjemme på kunstgræsbanen tabte med 0-4 til midtjyske Kjellerup. Greve brugte størstedelen af kampen på at øse den ene lange bold efter den anden opad banen, hvilket ikke voldte Kjellerup de største problemer at afvise. En besynderlig stil når man ved hvor mange teknisk

Grevenederlag i premieren

Grevenederlag i premieren

Greve, der kvalificerede sig til 2. divisions oprykningsspil, har haft mere gang i svingdøren op til denne sæson end længe set. Væk er Mads Hashiba, Rasmus Vibe, Zia Wahidi, Patrick Christensen, Martin Søndergaard og Christian Larsson. De to sidstnævnte dog ikke længere væk end 2. holdet. Tilgangen lyder på Jacob Berthelsen fra Horsens, Edonis Emini

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier