Nu ligger det fast: Det koster fængselsstraf at udøve vold mod fodbolddommer

dommer-neutral400

For anden gang i 2014 har retssystemet fastslået at man kan tilkendes fængselsstraf for at udøve vold mod en fodbolddommer, der udfører sit hverv. Senest er en 16-årig dreng idømt 20 dages betinget fængsel.

 

Et rødt kort til en holdkammerat fik i foråret en 16-årig dreng til at gå løs på dommeren i en fodboldkamp. Det koster nu drengen en dom på 20 dages betinget fængsel, oplyser Retten i Nykøbing Falster.

Det var under en fodboldkamp på Vestlolland, at drengen skubbede dommeren så hårdt i brystet, at han faldt omkuld, og det har retten nu takseret til at være vold.

Retten har desuden vurderet det som en skærpende omstændighed, at dommeren blev overfaldet i forbindelse med udførelsen af sit hverv.

Ved strafudmålingen har retten lagt vægt på tiltaltes alder og personlige forhold, og retten har bestemt, at drengen slipper for at afsone sin straf, hvis han kan holde sig inden for lovens rammer i det næste år.

 

27-årig også fængslet
Tidligere i år valgte Vestre Landsret at sende en 27-årig mand i fængsel ved at give ham en ubetinget dom på 20 dage.

Også i den sag var der tale om, at dommeren blev skubbet omkuld på banen. Dog var det ikke i forbindelse med et rødt kort – blot et gult af slagsen.

Den 16-årige dreng i sagen fra Vestlolland fik sin dom fredag i sidste uge, oplyser Retten i Nykøbing Falster. Han har nu frem til fredag i næste uge til at overveje, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

 

Læs Også:
Danske dommere ønsker livstidskaratæner for vold
Dana Cup dommer overfaldet af spillerene

 

 

 

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

Næstved afviste Kinesiske investorer

Næstved afviste Kinesiske investorer

To store kinesiske virksomheder har via danske agenter i to omgange indenfor det sidste halve års tid forsøgt at købe sig til magten i Næstved Boldklub. Det klare mål har i begge tilfælde været at købe sig ind i den sydsjællandske 2. divisionsklub, men selv om klubejer Peter Birk Pedersen i første omgang modtog henvendelserne

Uffe Holm bliver sponsor for Rishøjs næstbedste

Uffe Holm bliver sponsor for Rishøjs næstbedste

Den kendte komiker og entertainer Uffe Holm, der er født og opvokset i Solrød, går nu ind i sportens verden. Rishøj Boldklub har meddelt at Uffe Holm, fra efterårs-sæsonens start, bliver ny sponsor for klubbens næstbedste seniorhold, der spiller i serie 2. “Vi har i Rishøj Boldklub indgået en aftale med Uffe Holm om at

Nye kontrakttyper kan presse fodboldspillere til karrierestop

Nye kontrakttyper kan presse fodboldspillere til karrierestop

Nye kontrakttyper kan få fatale konserkvenser for mange fodboldspillere. En af dem, der måske må sige helt farvel til fodbolden, såfremt de nye kontrakter bliver en realitet, er HB Køge spilleren Anders Nielsen. “Jeg brænder for fodbold. Men der er grænser for, hvor dårlige forhold jeg kan spille under. En forringelse af mine vilkår, vil

Ny turneringsstruktur for 2. Division og DS

Ny turneringsstruktur for 2. Division og DS

DBUs bestyrelse har besluttet en ny turneringsstruktur for 2. Division og Danmarkserien fra 2015/16 sæsonen.

20 dages fængsel for at skubbe fodbold-dommer

20 dages fængsel for at skubbe fodbold-dommer

Et skub i brystet med begge hænder på en fodbold-dommer, så dommer-remedierne som fløjte, kort og kuglepen, røg rundt i luften, blev onsdag 2. april takseret til 20 dages fængsel. Dermed stadfæstede Vestre Landsret byrettens dom fra 21. november sidste år. En serie 5 fodboldkamp i maj 2013 udviklede sig så voldsomt, at en 27-årig angriber

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier