Nye kontrakttyper kan presse fodboldspillere til karrierestop

Category: De Bizarre Historier, Etik & Regler, Senior - Elite 20 0

andersnielsen400Nye kontrakttyper kan få fatale konserkvenser for mange fodboldspillere. En af dem, der måske må sige helt farvel til fodbolden, såfremt de nye kontrakter bliver en realitet, er HB Køge spilleren Anders Nielsen.

“Jeg brænder for fodbold. Men der er grænser for, hvor dårlige forhold jeg kan spille under. En forringelse af mine vilkår, vil gøre det vanskeligt at være fodboldspiller”, siger Anders Nielsen ifølge Avisen.dk.

Anders Nielsen er en af de mange fodboldspillere, der med stor nervøsitet følger med i de nuværende overenskomstforhandlinger mellem klubberne og spillernes organisationer. Klubberne vil nemlig indføre to nye kontrakttyper, der betyder at flere spillere kan risikere at arbejde for klubberne ubegrænset til 3.400 kroner om måneden.

“Jeg har ikke råd til at spille fodbold flere timer, end jeg gør”, fortæller Anders Nielsen, der spiller for HB Køge.

Den 28-årige fodbolspiller er ansat på deltidskontrakt – en kontrakttype, som arbejdsgivernes organisation, Divisionsforeningen, nu vil have helt fjernet – Og det kan få så store konsekvenser for den unge spiller, at han helt må droppe fodbolden.

 

To muligheder for fremtiden
Under deltidskontrakten er Anders Nielsen garanteret en minimumsløn på 9.300 kroner. Han må maksimalt spille 33 timer om ugen i klubben. Men med Divionsforeningens forslag har HB Køge nu kun to muligheder for at lønne ham.

Den ene er, at sætte ham i fuldtidsbeskæftigelse, hvor han er berettiget til 19.470 kroner om måneden. Den anden er at sætte ham på en kontrakt, hvor han kun er berettiget til 3.400 om måneden, og hvor der ikke er nogen begrænsning på, hvor mange timer han skal bruge i klubben.

“Jeg frygter da, at jeg bliver sat på den sidstnævnte. Det vil være en katastrofe for mig. Jeg kan ikke spille flere timer, end jeg gør i forvejen, fordi jeg også har et arbejde ved siden af”, siger Anders Nielsen ifølge Avisen.dk

 

 

Related Articles

Add Comment