“Jeg er ikke meget for, at jeg bliver singlet ud, når så mange har arbejdet så hårdt for HB Køge”, sagde Per Rud efter ceremonien.
Hans modvilje skal dog ikke forstås som utaknemmelighed, men blot et udtryk for den store respekt Per Rud nærer for alles indsats, og især de frivilliges.
En ildsjæl
“Køge-Prisen hylder den særlige indsats, der er til gavn for byen, og prisen har været modtaget af private virksomheder og enkeltpersoner, såvel som institutioner.
Alle modtagerne har dog det til fælles, at de er ildsjæle”, forklarede borgmester Marie Stærke i hendes tale, hvor hun understregede at det er ildsjæle, som bidrager til at udvikle Køge med deres idérigdom og engagement.
“Og heldigvis for Køge, har vi mange ildsjæle, som alle på forskellige områder er med til at præge Køges udvikling”, sagde borgmesteren.
Hun afslørede herefter at årets modtager var sportsdirektør Per Rud, men understregede at det ikke var for de sportslige resultater, han modtog prisen.
Derimod blev Per Rud valgt fordi det efter mange års anstrengelser er lykkedes sportsdirektøren at smelte Herfølge og Køge Blodklub sammen til ét HB Køge.
Der er, ifølge borgmesteren, ikke længere tale om to kulturer, der tåler hinanden, men én samlet kultur.
“Tesen var “Dem” og “Os”, men du ville med en række initiativer skabe en “Vi”-situation, når talen var om fodbold”, sagde Marie Stærke.
Prisen
Køge Prisen består af en vandrepokal med navnene på de 22 forudgående modtagere indgraveret på siderne, og en mere “kontant anerkendelse” på 25.000 kroner, som dog ikke skal leveres tilbage.
Kilde: Sn.dk
0 kommentarer