Protest til DBU over Skolefodbold semifinale

Category: Piger & Damer, Ungdom - Diverse 21 0

Dagmarskolen i Ringsted tabte til Nexø Skole på Bornholm, da de torsdag skulle afgøre Pige-semifinalen i Ekstra Bladet og DBU’s  skolefodboldturnering.

Men Ringsteds holdledere, Karen Corfitsen og Sisse Vang, har nu sendt en officiel klage til DBU over, at Ringsted-pigerne blev snydt for et mål i første halvleg. De to mener, at Nexø Skole bør fratages sejren.

“Dagmarskolens spillere, der var lige ved siden af bolden, var ikke i tvivl om, at der var mål i denne situation”, skriver holdlederne i klagen, hvor de også bemærker, at Nexø-pigerne også så målet og derfor var på vej til at ville give bolden op, da dommeren fløjtede til målspark.
Ydermere skriver de to holdledere, at Nexø-pigerne angiveligt sagde: “Vi lader som ingenting, da det jo gælder en plads i Parken”.

Nexø Skoles træner, Therese Larsen, er rystet over at høre om Ringsted-pigernes protest:

“Øv! At de kommer med det nu, hvor vi er helt oppe at køre over, at det kunne lade sig gøre for os. Hele øen er på den anden ende, og vi skal rejse på onsdag, men det sætter lidt skår i glæden, at de gør det på den måde og ikke tager kontakt til os efter kampen. Jeg er rystet, det må jeg sige, for det er ikke noget, vi overhovedet har snakket om. Og vi snakker om alt, men tøserne har slet ikke nævnt, at ‘det var heldigt, der ikke blev dømt'”, siger hun.

Intet hørt
Turneringslederen for Ekstra Bladet Skolefodbold afviser af have hørt om sagen:

“Der er kun en måde at klage på, det står klart og tydeligt i vores regelment, som alle skoler modtager. Der kan KUN klages, hvis skrivelsen sendes til os inden kl.24.00 på kampdagen. Sådan har det alle dage været. Det er ikke sket her”, siger Anton Lauritzen fra Ekstra Bladet.

Endelig afgørelse
Udover at klagen ikke er korrekt fremsendt, hvis der er sendt en, så er der ikke en sag at komme efter. Det står klart og tydeligt i Fodboldloven i denne sætning:

Fodboldlovens paragraf 5, side 18:
“Dommerens afgørelser vedrørende det, som er foregået under spillet, herunder om et mål er scoret eller ej, er endelige”.

Anton Lauritzen forklarer:

“Ved semifinalerne stiller vi med dommertrio på, så vi kan sikre os med det meste. Der er altså både tre dygtige dommere, men også en særlig dommer-bedømmer, vi har udpeget til at være fjerde mand på siden. Der har intet været at bemærke”.

 

De Bornholmske piger kan være helt rolige
TV2 filmede kampen, og Ekstra Bladets fotograf skød masser af fotos. Tre journalister dækkede dramaet. Ingen hørte noget som helst om en klage under eller efter kampen.

“Nexø Skole fik selvfølgelig morgenkaffen galt i halsen i dag, da de hørte om det her. Men der er intet at frygte, de skal som de første bornholmere spille i Parken på torsdag”, fastslår Anton Lauritzen.

Delvis kilde: sn.dk og ekstrabladet.dk

Related Articles

Add Comment