Remis i “Slaget Om Køge” (WebTV)

koge-herfolge400

På årets sidste august-lørdag lagde Køge Stadion græstæppe til ‘arvefjende-opgøret’ kaldet ‘Slaget Om Køge’ mellem HB Køge’s to moderklubbers bedste seniorhold i serie 1.
En underholdende affære (især i første halvleg) endte med en pointdeling mellem Køge og Herfølge.

Til daglig er Køge Boldklub og Herfølge Boldklub samarbejdspartnere i den fælles overbygning HB Køge, men når de to klubbers bedste senior-mandskaber tørner sammen, så lægges samarbejdstanker på hylden for en stund og den ældgamle ‘arvefjende-strid’ genskabes i 90 minutter. Dette er bare kampen begge hold VIL vinde (næsten for enhver pris).

Efter at Herfølge (i forbindelse med sommerpausen) er rykket op i fodboldens serie 1, er det atter blevet muligt med disse lokale opgør hvor der samtidig står vigtige point på spil. Dermed har Køge fået sin egen lille udgave af ‘New Firm’. Lørdag 30. August var scenen således sat til første udgave heraf, og slaget skulle stå på Køge Stadion.

Fra kampens indledning var der god insentitet og høj tænding hos begge mandskaber, men efter en start med fælles skud-udveksling i begge ender af banen, så var det altså hjemmeholdet (Køge), der først for alvor fik fodfæste i opgøret.

Allerede 7 minutter inde i opgøret bragte Nicolai Petersen Køge i front med 1-0, og så var det opgør ligesom åbnet op.

15 minutter senere, efter 22 minutter, er det så hjemmeholdets Nicolai Riise Madsen, der påtager sig målscorens rolle og gør det til 2-0 i Køge BK’s favør. Dermed lignede det en tidlig afgørelse på opgøret.

Men få sekunder senere havde gæsterne fra Herfølge reduceret. Stefan Rasmussen ser at Køge-keeper Magnus Gindeberg er langt ude af sit mål, og allerede da bolden gives op fra midten efter Køges scoring, forsøger den tidligere Køge-spiller Stefan Rasmussen sig med et langskud mod Køge-målet fra midtercirklen.
Bolden rammer undersiden af målets overligger, springer ned og rammer en tilbagestormende Køge-keeper for derefter at gå i mål. En fuldstændig vanvittig scoring, der kun yderst sjældent lykkedes.

Scoringen gav Herfølge fornyet tror på mulighederne for at komme tilbage i opgøret, og i første halvlegs sidste halvdel havde gæsterne en rigtig fin periode og en smule overtag.

Det lykkedes da også for Herfølge at få udlignet inden pausen. Et frispark fra banens midte fra Benjamin Troest bliver sendt ind i feltet, hvor altid farlige Ibrahim Celikcan får sat indersiden på og sendt bolden i fjerneste målhjørne, udenfor målmand Magnus Gindebergs rækkevidde. Dermed var Herfølge tilbage i opgøret, der med stillingen 2-2 atter var helt åbnet.

 

Regnen stoppede underholdningen
2. halvleg blev aldrig den samme intense affære som før pausen. Næsten straks efter pausen satte et massivt regnvejr ind, som varede kampen ud. Det lagde en dæmper på opgøret, samtidig med at det begyndte at virke som om at begge mandskaber var mere indstillet på pointdeling, frem for at risikere at tabe opgøret ved at satse for voldsomt.

Alligevel fik hjemmeholdet en lille matchbold, da Herfølge blev reduceret til 10 mand efter et gult kort til Benjamin Troest midtvejs i halvlegen.
Køgetræner Morten Eskesen blæste til fuldt pres og satsede nu på at nappe samtlige point, men overtallet holdt blot få minutter inden hjemmeholdet selv inkasserede en 10-minutters udvisning til Simon Hansen – Og så blev offensiven atter afblæst.

Der kom ingen scoringer i kampens 2. halvleg, hvorfor de to mandskaber delte pointene mellem sig for resultatet 2-2.
Dermed er håneretten neutraliseret indtil engang i foråret hvor der er nyt ‘arvefjende-opgør’ – Denne gang på Herfølge’s hjemmebane.

 

WebTV
Se højdepunkter fra opgøret, samt hør kommentarer fra Herfølges Stefan Rasmussen og Køge BK’s Cheftræner Morten Eskesen. Indslaget kan ses i Lokalbold.dk’s WebTV-indslag herunder:

 

 

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

Herfølges seniorer fik flot sæsonstart

Herfølges seniorer fik flot sæsonstart

De to seniorhold i Herfølge Boldklub, der spiller henholdsvis serie 1 og serie 4, fik en rigtig god sæsonstart med maximumpoint og en samlet målscore på 13-1. Serie 1 holdet fra Herfølge sæsondebuterede på udebane mod B73 Slagelse, hvorfra træner Lars Jensen og hele spillertruppen kunne tage tre point med hjem i bagagen til Herfølge

Pokaleventyret i Bjæverskov sluttede onsdag aften

Pokaleventyret i Bjæverskov sluttede onsdag aften

Der var mødt et pænt stort antal tilskuere frem til pokaldyst i Bjæverskov, da de lokale helte fra serie 2 havde fint besøg fra landets næstbedste række i form af Næstved. Lokalbolds udsendte medarbejder: Søren Schmidt, var på plads til pokalkamp i Bjæverskov.   Stor forskel på landets næstbedste række og DBU Sjællands serie 2

Rishøj: Vi kan overraske mod Frem (WebTV)

Rishøj: Vi kan overraske mod Frem (WebTV)

Trods en halvtrist sæsonpremiere for få dage siden mod Holbæk, så er der optimisme i Rishøj-lejren før dagens opgør hvor topholdet Frem gæster Rishøj Stadion. Lokalbold.dk har indhentet følgende kommentarer (se videklippet herunder) fra Rishøjtræneren, Manageren og en af de nye spillere hos Rishøj Jonas Bæk. Alle ser de optimistisk på opgøret mod topholdet.  

Rishøj fik point i overtiden (WebTV)

Rishøj fik point i overtiden (WebTV)

Forårspremieren i 2. Division på Rishøj Stadion, som var et bundopgør mellem Rishøj og Holbæk, var tæt på at give årets første nederlag til hjemmeholdet, men heldet var med Rishøj dybt inde i overtiden, hvilket sikrede det ene point mod Holbæk. Bidende kulde og stærk blæst var bestemt ikke de ingridienser man kunne ønske sig

Dagens Fødselar: Peter Schmeichel fylder 51 år (WebTV)

Dagens Fødselar: Peter Schmeichel fylder 51 år (WebTV)

Peter Schmeichel (født 18. november 1963 i Gladsaxe) er tidligere dansk målmand på det danske fodbold a-landshold, der bl.a. blev Europamestre i 1992. I dag fylder Peter Schmeicel 51 år. Peter Boleslaw Schmeichel, som er hans fulde navn, var polsk statsborger, indtil han fyldte 7 år, idet hans far var fra Polen. Karrieren startede i

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier