Ringsted var tæt på professionalisme

Category: Senior - Bredde 6 0

Fodbold er andet end Champions League, Superliga og VM-slutrunder. Hver dag frem mod jul besøger bold.dk en tidligere divisionsklub, der nu er at finde længere nede i rækkerne. I dag er vi kommet til Ringsted IF, der i dag ligger i toppen af Danmarksserien, men som for to årtier siden var et mulehår fra at indføre fuldtidsprofessionalisme.

“Det sportslige højdepunkt kom i 1991, hvor vi spillede om oprykning til 1. division (dengang den næstbedste række, red.), men vi tabte hjemme med 1-5 til Nørre Aaby IK. Hvis vi var rykket op, tror jeg, man havde startet professionel fodbold i Ringsted. Det lyder helt vanvittigt i dag, men det var man så tæt på dengang”, siger klubformand Claus Sällberg til bold.dk.

“Siden var vi helt nede og vende i Serie 2, hvor vi overlevede med ét point ned. Det var det år, omkring 2002, hvor vi sadlede fuldstændig om og satsede på vores ungdom. I 1990’erne tog man folk ind udefra uden at gøre noget ved ungdommen, så vi mistede tre-fire årgange af ungdoms spillere. Nu har vi fået det opbygget, så vi har U19 i 2. division og U17 i 3. division. Det har vi ikke haft i 30-40 år eller sådan noget”, siger formanden.

Ringsted satser på egne talenter og er ikke interesserede i noget videre samarbejde med regionens øvrige klubber.

“Der har ikke været fusionssnak, men der har været holdsamarbejder. HB Køge og FC Vestsjælland har henvendt sig om det, men vi takkede pænt nej. Vi har lagt en plan, som vi holder fast i. Vi vil gerne op igen, men vi skal bygge det op gennem ungdomsrækkerne”, siger Ringsted-formanden.

“De andre klubber i de højere rækker vil jo prøve at få fat i nogle af vores gode spillere. Men vi får samtidig glæde af, at der er nogle af deres spillere, som måske ikke kommer på førsteholdet, som søger ned til os. Det drejer sig om for eksempel Jonas Bæk og Andreas Stysiek fra Næstved. Så det er også en fordel for os.”

Træner Jimmy Kastrup har takket oven på efterårssæsonen, og han bliver erstattet af den tidligere udlandsprof og landsholdsspiller Sten Ziegler.

“Med Kastrup var det første gang i mange år, vi fik en træner udefra. Han har været her i to et halvt år og gjort et fantastisk stykke arbejde. Han har gjort os mere professionelle og rykket os rigtig meget, især i forhold til disciplin hos spillerne.”

Selvom man overvintrer to point fra førstepladsen i Danmarksserien, er det ikke ensbetydende med, at klubben er oprykningsklar.

“Næ. Det er vi ikke. Men man siger jo ikke nej til en oprykning, og kommer den, så må vi finde resursearne til det. Vi har folkene omkring holdet til det og faciliteterne og også holdet, hvis vi kan holde sammen på truppen. Men det kunne godt være, der mangler nogle penge”, siger Sällberg.

Kilde: bold.dk

Related Articles

Add Comment