Ringsted var tæt på professionalisme

Fodbold er andet end Champions League, Superliga og VM-slutrunder. Hver dag frem mod jul besøger bold.dk en tidligere divisionsklub, der nu er at finde længere nede i rækkerne. I dag er vi kommet til Ringsted IF, der i dag ligger i toppen af Danmarksserien, men som for to årtier siden var et mulehår fra at indføre fuldtidsprofessionalisme.

“Det sportslige højdepunkt kom i 1991, hvor vi spillede om oprykning til 1. division (dengang den næstbedste række, red.), men vi tabte hjemme med 1-5 til Nørre Aaby IK. Hvis vi var rykket op, tror jeg, man havde startet professionel fodbold i Ringsted. Det lyder helt vanvittigt i dag, men det var man så tæt på dengang”, siger klubformand Claus Sällberg til bold.dk.

“Siden var vi helt nede og vende i Serie 2, hvor vi overlevede med ét point ned. Det var det år, omkring 2002, hvor vi sadlede fuldstændig om og satsede på vores ungdom. I 1990’erne tog man folk ind udefra uden at gøre noget ved ungdommen, så vi mistede tre-fire årgange af ungdoms spillere. Nu har vi fået det opbygget, så vi har U19 i 2. division og U17 i 3. division. Det har vi ikke haft i 30-40 år eller sådan noget”, siger formanden.

Ringsted satser på egne talenter og er ikke interesserede i noget videre samarbejde med regionens øvrige klubber.

“Der har ikke været fusionssnak, men der har været holdsamarbejder. HB Køge og FC Vestsjælland har henvendt sig om det, men vi takkede pænt nej. Vi har lagt en plan, som vi holder fast i. Vi vil gerne op igen, men vi skal bygge det op gennem ungdomsrækkerne”, siger Ringsted-formanden.

“De andre klubber i de højere rækker vil jo prøve at få fat i nogle af vores gode spillere. Men vi får samtidig glæde af, at der er nogle af deres spillere, som måske ikke kommer på førsteholdet, som søger ned til os. Det drejer sig om for eksempel Jonas Bæk og Andreas Stysiek fra Næstved. Så det er også en fordel for os.”

Træner Jimmy Kastrup har takket oven på efterårssæsonen, og han bliver erstattet af den tidligere udlandsprof og landsholdsspiller Sten Ziegler.

“Med Kastrup var det første gang i mange år, vi fik en træner udefra. Han har været her i to et halvt år og gjort et fantastisk stykke arbejde. Han har gjort os mere professionelle og rykket os rigtig meget, især i forhold til disciplin hos spillerne.”

Selvom man overvintrer to point fra førstepladsen i Danmarksserien, er det ikke ensbetydende med, at klubben er oprykningsklar.

“Næ. Det er vi ikke. Men man siger jo ikke nej til en oprykning, og kommer den, så må vi finde resursearne til det. Vi har folkene omkring holdet til det og faciliteterne og også holdet, hvis vi kan holde sammen på truppen. Men det kunne godt være, der mangler nogle penge”, siger Sällberg.

Kilde: bold.dk

0 kommentarer

Andre artiklertil forsiden

Herfølges seniorer fik flot sæsonstart

Herfølges seniorer fik flot sæsonstart

De to seniorhold i Herfølge Boldklub, der spiller henholdsvis serie 1 og serie 4, fik en rigtig god sæsonstart med maximumpoint og en samlet målscore på 13-1. Serie 1 holdet fra Herfølge sæsondebuterede på udebane mod B73 Slagelse, hvorfra træner Lars Jensen og hele spillertruppen kunne tage tre point med hjem i bagagen til Herfølge

Pokaleventyret i Bjæverskov sluttede onsdag aften

Pokaleventyret i Bjæverskov sluttede onsdag aften

Der var mødt et pænt stort antal tilskuere frem til pokaldyst i Bjæverskov, da de lokale helte fra serie 2 havde fint besøg fra landets næstbedste række i form af Næstved. Lokalbolds udsendte medarbejder: Søren Schmidt, var på plads til pokalkamp i Bjæverskov.   Stor forskel på landets næstbedste række og DBU Sjællands serie 2

Køge satte Ejby på plads i lokalopgør

Køge satte Ejby på plads i lokalopgør

I lørdagens kamp tog Køge BKs bedste seniorhold imod Ejby IF på Køge stadion. Køge som inden kampen ikke havde tabt i denne sæson og denne tendens skulle vise sig at fortsætte. Helt som ventet, var det Køge, der domineret fra start og Ejby stod mere tilbagetrukket og satsede meget på deres gode organisation og

Serie 3 topbrag i Gørslev endte uafgjort

Serie 3 topbrag i Gørslev endte uafgjort

Det var et topbrag, der blev spillet på Gørslev Stadion, mellem puljens nummer 1 og 2, med Borup som førstenævnte. Det blev som ventet et tæt opgør, der også endte med det tættest mulige resultat. Førstepladsen i Serie 3’s pulje 8 tilhører fortsat Borup IF efter weekendens uafgjorte resultat mod puljens andenplads Gørslev IF. Gørslev

Remis i “Slaget Om Køge” (WebTV)

Remis i “Slaget Om Køge” (WebTV)

På årets sidste august-lørdag lagde Køge Stadion græstæppe til ‘arvefjende-opgøret’ kaldet ‘Slaget Om Køge’ mellem HB Køge’s to moderklubbers bedste seniorhold i serie 1. En underholdende affære (især i første halvleg) endte med en pointdeling mellem Køge og Herfølge. Til daglig er Køge Boldklub og Herfølge Boldklub samarbejdspartnere i den fælles overbygning HB Køge, men

se mere

Annonce

Kontakt og information

Sociale netværk

Mest populære kategorier